Mohácsi Máté nem sokat töprengett

Játékosként először hagyja el a Nyírséget, méghozzá annak a Zalegerszegnek a kedvéért, amely az előző szezon végén éppen az NYKK ellen vívta a biztos bennmaradást jelentő találkozóját. Mohácsi Máté a zalasport.hu-nak nyilatkozott.
 

- Hét éves koromban, azaz meglehetősen korán kezdtem el kosarazni – emlékezett vissza a játékos a kezdetekre. – Folyamatosan jártam végig a ranglétrát a nyíregyházi korosztályos csapatoknál, kiváló utánpótlás edzőkkel dolgozhattam együtt. Az alapok elsajátítása nekik is köszönhetően könnyen ment, s talán ezért is élvezem ma is a játékot.

- Csak a nyírségi csapatban játszott?

- Nem, szerencsére korábban volt olyan lehetőség, hogy egy fiatal játékos párhuzamosan A és B csoportos csapatokban is játszhatott. Jól szolgálta fejlődésemet, hogy a Nagykálló és a Tiszaújváros csapataiban is játszhattam. Talán ennek is köszönhető, hogy három évig magyar utánpótlás-válogatott voltam, sőt az Universiade-válogatottnak is tagja lehettem.

- Először hagyja el játékosként a Nyírséget. Korábban ez nem került szóba?

- Két évvel ezelőtt, amikor még élő szerződésem volt, s nagyon jól ment a játék, 14 pontos átlagom volt, szinte a fél első osztály bejelentkezett értem. De akkor – főként tanulmányaim befejezése miatt - a maradás mellett döntöttem. Utolsó éves voltam Debrecenben a jogi egyetemen.

- Most mi késztette mégis a váltásra?

- Egyrészt befejeztem tanulmányaimat. Másrészt a tavalyi évem korántsem sikerült úgy, mint az előző, részben az én hibámból, de azért is, mert megromlott a kapcsolatom a klubbal. Ezért mindenképpen a távozás mellett döntöttem. Most viszont jóval kevesebben érdeklődtek utánam…

- De azért voltak kérői… Miért a ZTE-t választotta?

- A mostani „kérőim" mind dunántúliak voltak, azaz mindenképpen távolra kerültem volna Nyíregyházától. Emellett szakmailag Zalaegerszegen vázolták fel a legkedvezőbb jövőképet, komoly edzői stáb, menedzsment fogadott, úgy láttam, itt föl van építve minden. A játékosok zöme nem idegen számomra – köztük van két nyíregyházi -, a vezetőedzőt is még Debrecenből ismerem. Azaz nem sokat töprengtem…

- Mire lehet jó a jelenlegi ZTE?

- Számomra egyértelműen a play off-ba való bejutás a cél, annál is inkább, mivel még soha nem játszottam a legjobb nyolc között. Ott aztán majd meglátjuk. Remélem, hogy erős, masszív csapat lesz a ZTE, amely itthon mindenkit megverhet, s idegenben sem megy feltartott kézzel a pályára.

forrás: zalasport.hu
fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus