Monok Tibor: Ennél jobban kell dobnunk

A Kaposvári KK ügyvezetője szerint ilyen dobóformával nem lehet nyerni Pécsen, de nagy hangulatra számít, Fodor játéka még kérdéses

Sikerült javítani a ZTE elleni, kissé talán meglepő vereség után.

Igen, az a zalaegerszegi vereség nem kellett volna, mert egyszerű a recept: amelyik csapat az első ötben akar végezni, annak az utolsó négyet oda-vissza verni kell. Nekünk idén ez nagyon nem sikerült, mert simán kikaptunk Nyíregyházán, simán kikaptunk Jászberényben és a MAFC ellen is úgy nyertünk, hogy egyetlen másodpercig sem vezettünk, csak a legvégén dobtunk egy triplát. Igazából ezek a győzelmek hiányoznak, a többivel nincs gond, úgyhogy hazai pályán a Körmend ellen nem meglepetés, hogy sikerült nyernünk, itt az első három-négy csapatot leszámítva mindenki ellen esélyesek vagyunk. Most arra nem hivatkozunk, hogy ki volt sérült, vagy ki volt beteg, de egyébként teljesen egyetértek azzal, amit a Déri úr mondott, hogy a Körmend játékosállománya lényegesen jobb, mint a Kaposváré.

Úgy alakult egyébként a mérkőzés, ahogy kaposvári szempontból várni lehetett? Spica idei legjobb meccsét hozta, pedig a Körmend centere, Richards az utóbbi hetekben MVP-formában kosarazott.

Ezt nem lehet így megmondani, hogy na, az ellenfél centere jó, akkor a miénk gyengébb lesz, vagy az ellenfél irányítója jó, akkor a miénk nem lesz az. Nem lehet ezt kiszámolni, csak nálunk ez hagyomány, hogy a centereknek, meg úgy összességében a légiósoknak 20-30 pontokat kell dobálniuk, ha nyertünk, jó, ha nem, akkor rossz a légiós… ezen túl kell lépni. Korábbi beszélgetésünkben mondtam példának Barovicsot, koránt sem dob annyi pontot, mint Sopronban, de harmadik a Kecskemét, csapatban kell nézni az egészet.

Szóval csapatként mi volt a kulcs a sikerhez?

A Körmend 2/16-tal kezdett azt hiszem mezőnyből, az első félidei dobóteljesítményük nagyon rossz volt, aztán a második félidőben ezt kompenzálták, akkor már alig hibáztak. Ami kulcskérdés volt nálunk és sajnos negatív irányba az az, hogy ez már a második meccsünk volt, amikor 17%-kal dobtuk a hárompontosokat. 17%-kal nem lehet, az nagyon rossz. Frazier összes dobása rövid volt, ha csak mondjuk három beesik, már eldőlt volna a meccs a harmadik negyed közepén, Raivio triplái sem sikerültek, igazából annyira rosszul dobtunk, hogy azért lett ilyen szoros.

A Pécs agresszív, fizikális védekezése ellen ez nem fog beleférni.

Nekik nagyon szigorú védekezésük van, ott külső dobások nélkül nem megyünk semmire, az biztos. Én abban bízom, hogy a rossz dobóformánkat kidobtuk ezen a két meccsen és most valami jobb fog történni, mert 17%-os triplázással nem fogunk tudni nyerni Pécsen.

Fodor Márton játszhat már ott?

Ezt most még nem tudom megmondani, bízunk benne, hogy igen. Az előzetes menetrend szerint már tudja vállalni a játékot, nagyon remélem, hogy olyan ütemben javul a térde, hogy ez tényleg így is lesz.

Három meccs van már csak alapszakaszból, de mindhárom kulcsfontosságú és mindhárom rangadó, nem túl kellemes hajrá.

Nekünk az az első, hogy játékban javulni kell. Van az eredményesség meg van a mutatott játék, nekünk ha a dobóformánk javul, a védekezésünk kicsit jobban összeáll, akkor ez már elég lehet arra, hogy Pécsen legyen egy bravúrgyőzelmünk. Utána jön a Sopron, nekik addigra már lehet, hogy mindegy lesz, vagy pihentetnek, vagy mentálisan nem lesznek 100%-ban ott, és ha ez a kettő meglenne, akkor úgy mehetnénk Szombathelyre, hogy ki-ki meccset játszunk a negyedik helyért. Mondjuk ott nyerni nagyon nehéz, 3500 néző, hatalmas hangulat, ott ők azt a termet nagyon uralják. Odáig azért el kellene botorkálni, addig van még két meccs. Bízom abban, hogy a pécsi derbi ugyan nem hazai, de nem is igazán vidéki, ide sok szurkolónk eljön, sőt, még talán hangosabban is szurkolnak, mint otthon, legalábbis én ezt figyeltem meg. Mindig nagyon jó hangulatúak a meccsek, kicsit a régi Kaposvár-Dombóvár rangadókra emlékeztet lágyabb formában. Szóval remélem, hogy a csapat is nagyobb érzelmi töltést kap és meg tudjuk ráncigálni a bajszukat…

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus