Monok Tibor: Zoránt kiváló szakembernek tartom

A fiatalok továbbra is prioritást élveznek, érkezni fog egy negyedik légiós is a csapathoz hármas-négyes posztra. 

 

A Kaposvári KK ügyvezetője szerint Kmézics Zoránnal biztosított a szakmai munka, a fiatalok továbbra is prioritást élveznek, de érkezni fog egy negyedik légiós is a csapathoz. 

Mi döntött Kmézics Zorán mellett?

-Úgy láttam, hogy vele biztosított a szakmai munka, sok mindent megélt kiváló edző, Szolnokon edzősködik és tőlük kaptuk kölcsön május 15-éig – a baráti kapcsolatokra tekintettel segítettek bennünket és ezúton is köszönjük a Szolnoki Olajnak, hogy Zoránt elengedte. Kiváló szakembernek tartom, Kaposváron már bizonyított, van lojalitása a város és a klub felé és ezek voltak az igények elsősorban – ezen felül mi a 2004-es bajnokcsapatnál kollégák voltunk és makulátlanul megbízom benne.

Ez, hogy szezon közben és csak pár hónapra érkezik, mennyire jelent problémát a csapatépítés szempontjából?

-Ma már a csapatépítés elég keserves, a klubok egyéves szerződéseket kötnek, természetesen a prioritást a fiatalok élvezik, biztos vagyok benne, hogy Zorán is Benke Szilárdot és Papp Pétert fogja játszatni, őket szeretnénk hosszútávon itt tartani Kaposváron, Hendlein Rolandnak fix szerződése van, a külföldiek pedig valószínűleg úgyis mások lesznek. Egy pici szerepe van ennek, de nagy jelentősége szerintem nincs.

Benke Szilárd bekerült az All-Star keretbe.

-Nagyon örülünk neki, bíztunk is benne, hogy ő All-Star lesz, gratulálunk neki ehhez!

Új edző, új légiósok, Fodor Márton túl van a műtéten, Grebenár Péter is közeledik a visszatéréshez - most már elindul felfelé a KKK?

- Persze, hogy el. Az a kulcskérdés, hogy ez a két emberünk meggyógyuljon, illetve fogunk hozni egy negyedik légióst, ennek  a mai napon már megkezdődött az intenzívebb kiválasztása, nagyon hamar szeretnénk megoldani ezt a helyzetet, de elkapkodni nem akarjuk. Olyan játékost szeretnénk, aki mindenképpen erősítés, hármas-négyes posztos, tudjon védekezni a négyeseken. Aaron Hawley azért nem feltétlenül ezt a feladatot látta el, az ő helyére keresünk egy olyan kosárlabdázót, aki meghatározó lehet. Hozzátenném, hogy négy légiósunk lesz, de nem lett több pénzünk, a három légiós áráért igazolunk négyet, mert szinte minden csapatnál négy lett. Év közben egyre jobb üzleteket sikerült kötnünk, így nyílt meg a lehetőség arra is, hogy lehet egy negyedik külföldink.

Fodor Márton és Papp Péter is sérült, csereirányítót nem keres a csapat?

-Ez december végére el fog dőlni, mert a porcműtét után 4-6 hét múlva már elvileg teljes értékű munkát tud végezni. A héten műtötték, a karácsony utáni edzésen már el fog dőlni, hogy vele mi a helyzet, az orvosok szerint januárban már pályára is léphet, ha ez így lesz, akkor onnantól alakulhat ki a végleges csapatunk. 

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus