Montenegróban a magyar válogatott

Ma este megkezdődik a magyar válogatott utolsó felkészülési tornája az Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt - Montenegróban ma Svájc lesz az ellenfél, vasárnap pedig a házigazdákkal csap össze Sztojan Ivkovics csapata. Még az elutazás előtt készített interjút az Új Néplap egyik újságírója a válogatott egyik edzőjével, Pór Péterrel, amelyben a szakember beszél az osztrák torna tapasztalatairól, illetve az előttünk álló hétvégéről is.

A szolnokiolaj.hu-n megjelent cikk:

"Bulgáriát és Ausztriát legyőzte, Portugáliától viszont kikapott a hétvégi felkészülési tornán az Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott. A csapat hétvégén Podgoricában Svájccal és Montenegróval találkozik, tizedikén azonban már tétre megy a játék.

A vártnál jobb eredménnyel zárta a hétvégi, Oberwartban rendezett Négy Nemzet Tornáját a magyar válogatott. A nyitónapon 76-70 arányban vereséget szenvedett Portugáliától. - Ez a torna azt szolgálta, hogy testközelből láthattuk leendő csoportellenfelünket - kezdte értékelését Pór Péter, a válogatott egyik edzője. - Biztos vagyok abban, hogy a portugálok nem játszották ki ellenünk az összes kártyájukat, de mi sem. Ennek ellenére nagyon hasznos volt a mérkőzés, hiszen videózhattunk akármennyit, az igazi mégiscsak az, ha játszunk ellenük. Nagyon mozgékony csapat, a statikus játékot nem erőltetik, erre kell felkészülnünk.

Szombaton javított mérlegén a nemzeti csapat, hiszen 71-63-ra legyőzte Bulgáriát. A bolgár csapatkapitány a Szolnokon is ismerős Hristo Nikolov, aki az Olajjal magyar bajnoki címet nyert, éppen Pór Péter volt akkor a csapat vezetőedzője.

- A bolgárok ellen a második félidőben már egész jól játszott a csapat, ezen a meccsen köszöntek vissza leginkább azok a játékelemek, amelyeket az eddigi felkészülés során gyakoroltunk - folytatta a szakember. - Az osztrákok ellen nem játszottak a kulcsembereink. Így azok a játékosok bizonyíthattak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. A harmadik negyedben már tizennyolc ponttal is vezetett az ellenfél, de fokozatosan csökkent a hátrány, és a legjobbkor, a mérkőzés utolsó másodpercében vezettünk egy ponttal. Mindezt összegezve nagyon hasznos volt a torna.

A válogatott továbbra is Kecskeméten készül. Csütörtökön Podgoricába utazik a csapat, pénteken Svájccal találkozik, a tesztmérkőzések sorozata pedig a vasárnapi, Montenegró elleni derbivel zárul.

- Talán a svájci kosárlabda nem annyira ismert Magyarországon - mondta Pór Péter. - De két NBA-ben szereplő játékosuk is van. Hogy ők játszanak-e ellenünk, az a héten kiderül. Erre a meccsre azért van szükségünk, mert a svájci válogatott szerkezetben és játékban is sokban hasonlít a portugál csapatra. Azon a meccsen már a Portugália ellen alkalmazandó játékot szeretnénk látni. A montenegrói válogatott erősebb csapat, az ő játékuk inkább a csehekére és a grúzokéra hasonlít. Ezért lesz fontos ez a két mérkőzés. "

Forrás, Forrás, Slide: szolnokiolaj.hu
Szerző: Gutai István (Új Néplap)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus