Nagy dolgokra lehet képes a DEAC magasember-párosa

Dallas Lauderdale szerint remek párost alkothat Isaiah Armwooddal - a debreceniek új centere jól ismeri Lenzelle Smith-t és Aaron Craftot is.

Parádésan debütált a magyar bajnokságban a DEAC új centere, Dallas Lauderdale, hiszen az amerikai magasember 15 ponttal, 14 lepattanóval és 6 blokkal segítette győzelemhez csapatát a Jászberény ellen. Az ő kiváló teljesítményéből a korábbi Hétvége MVP-je, Isaiah Armwood is profitálhat Debrecenben, hiszen így négyes poszton játszhat, ez a duó pedig borzasztó sok gondot okozhat akár a bajnokesélyeseknek is a palánk alatt - mindketten extra védőnek számítanak, nagyszerűen lepattanóznak, de támadásban is képesek kiemelkedő produkcióra. 

"Szerintem elég jól sikerült a bemutatkozásom annak ellenére, hogy nagyon fáradt voltam még a repülőút miatt. Örülök, hogy sikerült nyernünk. Úgy gondolom, hogy Isaiah kiváló játékos, és megállíthatatlan lehet ebben a bajnokságban a méreteivel és az atletikusságával, együtt pedig nagyon hatékonyak lehetünk lepattanózásban, a gyűrű védésében és úgy összességében a festékben" - válaszolta a Kezdő5.hu-nak Dallas Lauderdale

"Amit én igazán adhatok a csapatnak, az a jelenlétem a festékben a pálya mindkét oldalán. Védekezésben jól védem a gyűrűt és szedem a lepattanókat, támadásban tudok dolgozni pozícióból, behúzni a feladott labdákat és leválni a gyűrű felé a kettő-kettők után" - beszélt arról, hogy mire lehet tőle számítani.

"Debrecen egy gyönyörű hely, a mérete és a sokszínűsége elégé meglepett, örülök, hogy itt lehetek. Alig várom már, hogy felfedezzem a várost. A DEAC egyébként egy remek feltörekvő csapat jó edzői stábbal, és örülök annak, hogy ők is annyira akartak engem, mint amennyire én ide akartam jönni"

Lauderdale-nek egyébként az Ohio State egyetemen csapattársa volt a Magyarországon megfordult légiósok közül Aaron Craft és Lenzelle Smith, illetve két NBA-játékos, Evan Turner és Jarred Sullinger is. 

"Igen, játszottam együtt Crafttal és Lenzelle-lel, jó barátaim, kemény játékosok és tudom, hogy sikeresek voltak ebben a bajnokságban. És igen, Evan és Jarred is jó barátaim, nagyon rendes emberek, akik borzasztóan keményen dolgoznak. Az Ohio State volt játékosai mind egy nagy családot alkotnak."
 

fotó: DEAC Kosárlabda NB I Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus