Nagy formában van Trevis Simpson

A Kecskemét ellen profi karrierje legjobbját hozta és azóta is remekel az Alba légiósa - szerinte a védekezés a játék alapja.

Mióta felépült sérüléséből, az Alba Fehérvár kulcsfigurája az amerikai bedobó, Trevis Simpson. A 26 éves játékos az utóbbi hetekben a gárda legjobb pontszerzője, Kecskeméten elképesztő magabiztossággal tüzelt, 32/15 ponttal zárt, távolról nem tudott hibázni, tripláival demoralizálta a házigazdákat - akkor a Kezdő5.hu-nál ő is lett a Hétvége MVP-je. A következő, Szeged elleni bajnokin 20 pontot szerzett, ezzel is a mezőny legeredményesebbje lett. A hétvégén, Pakson sem akadt senki a mezőnyben, aki több pontot szerzett nála, 17 egységig jutott, két hármassal is jelentkezett. A nemzetközi meccseken sem lehet rá panasz, a combsérülése immár a múlté, igazolja, miért ragaszkodott hozzá a szakmai stáb.

"Valóban jól ment a játék, profi karrierem során még nem dobtam ennyi pontot, a 32 az egyéni rekordom" - mondta a kecskemét elleni meccsről az albakosar.hu-nak. "Finnországban 27, legutóbb, a Fülöp-szigeteken pedig 28 pontig jutottam. Az egyetemi évek során rendszeresen teljesítettem 30 felett, 42 volt a csúcs, de több olyan meccsem is akadt, amelyen 36, 34, valamint 32 pontot jegyeztem. Fontos volt a kecskeméti siker, főleg a védekezésünk javult nagyot a korábbi mérkőzésekhez képest.

"A vereségeket azóta győzelmek váltották fel, érthetően sokkal jobb a hangulat a csapatnál. Előzőleg sok volt a sérültünk, én is közéjük tartoztam, nem tudtam az együttes rendelkezésére állni, idő kellett, míg a combom tökéletesen meggyógyult. Minden rendben van körülöttem, megy a játék nekem is és a társaknak is. Bízom a hasonló folytatásban."

Simpson külön kiemelte a védekezést, szerintem ez az, ami igazán számít.

"Természetesen a támadójáték is fontos, de az alap a védekezés. Döntő, hogy a saját palánkunk alatt masszívak vagyunk, a szerzett labdákból pedig igyekszünk könnyű kosarakat szerezni, ami az utóbbi meccseken sikerült is. A legutóbbi, paksi bajnoki sem volt könnyű mérkőzés, keményen küzdött a hazai gárda. Elhúztunk majdnem húsz ponttal, de visszajöttek a meccsbe, egyenlítettek, ám a végjáték a miénk volt. Ezúttal nem dobtunk olyan jól kintről, mint korábban, de nyertünk és ez a lényeg."

Az Alba két vereséggel kezdett a FIBA Europe Cupban, aztán zsinórban háromszor nyert, ezzel átvette a vezetést az F-csoportban. Még egy meccs van hátra, december 6-án, Fehéroroszországban.

"Az első kettő folytathatja, bízom abban, hogy sikerül. Rosszul rajtoltunk az Európa Kupában, ugyanúgy, mint a bajnokságban, ám az utóbbi időben nagyot javult a játékunk. Úgy utazunk a Tsmoki együtteséhez, ahogy a többi derbire is, győzelmi reményekkel."
 

fotó: FIBA

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus