Négy légióst keres a ZTE

Bencze Tamás szerint nem jöttek össze a magyar igazolások, négy külföldi érkezik, de a fiatalok is megkapják a lehetőséget. 

- Lassan kezdődik a felkészülés. Nagyon izgatott vagyok, várom a közös munkát a srácokkal. A városban jól érzem magam, igazából hazajöttem, hiszen bárhol is dolgoztam mindig fontos volt nekem Zalaegerszeg. Itt él az édesanyám és a legtöbb barátom is, viszonylag gyakran jöttem látogatóba.

Hogy áll a keret kialakítása? Milyen posztokra szeretnél még játékosokat igazolni?

- Sajnos nem úgy alakultak a magyar igazolásaink, ahogy terveztük. Több olyan játékos leigazolása sem jött össze, akik a korábbi beszélgetéseink után még Zalaegerszegen képzelték el a jövőjüket. Az okok megvannak, de a tényeken már nem lehet változtatni. A terveinkben 3 légiós szerződtetése szerepelt - a kiszemelt magyarokon kívül - de az igazolások sikertelensége és a létszámproblémáink miatt már négy külföldit kell szerződtetnünk. Az irányító, a hátvéd és a két center posztra kell megfelelő játékost találnunk. A tárgyalások folyamatosan zajlanak, remélhetőleg hamarosan neveket is mondhatunk majd. Nem vagyunk még elkésve, a rendelkezésre álló pénzt szeretnénk a legjobb ár / érték arányban felhasználni.

Milyen szerep juthat a fiataloknak?

- A légiósokon kívül három felnőtt játékosunk van a keretben, tehát mondhatom, hogy lesz szerepük a mérkőzéseken a fiataljainknak. Az,hogy mennyi időt tölthetnek, majd pályán az sok összetevőtől függ, de aki jól dolgozik, és megfelelő szinten teljesít az edzéseken az biztosan meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra. Aztán, hogy ezzel hogyan él az csak rajta fog múlni. Jelen állás szerint erre a legnagyobb esélye Czinger Zolinak és Velkey Janinak van.

Mikor kezdődik a felkészülés? Milyen ütemben készültök?

-Augusztus 3-án délelőtt kezdjük a munkát, különböző tesztekkel, felmérésekkel, orvosi vizsgálattal. Az első periódusban természetesen a fizikai képességek fejlesztésén lesz a hangsúly, de délutánonként a labda is előkerül majd a teremben.

Vannak -e már  az edzőmérkőzésekre tervek?

- Egyelőre az látszik biztosnak, hogy a hazai rendezésű Göcsej Kupán részt vesz a csapat. Ezen kívül még 5-6 edzőmérkőzést tervezünk, amelyek leszervezése folyamatban van.

Kik lesznek a segítőid a szezon során?

- A közvetlen szakmai segítőim Heinrich Róbert és Kámán Tamás lesznek. Az erőnléti munka, döntő részét Gáspár László iránymutatásaival és aktív közreműködésével végzik a játékosok. A rehabilitációban Steinhausz Viktória, a sérülések ellátásában Dr. Szalai Zoltán a mindennapok masszőri feladatainak megoldásában pedig Kuszler Gábor lesz a csapat segítségére. Azt tervezzük, hogy mi is csapatként, egymást kiegészítve és segítve, a szakértelmünket a "közösbe" téve dolgozunk a Csapat sikeréért!

forrás: ztekosar.hu
fotó, slide: zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus