Nem állt össze teljesen a Sopron játéka a rajtra

A középház a gárda célja, a szezonnyitón pedig természetesen a győzelem - Váradi Kornél dicsérte a MAFC-ot. 

Váradi Kornél, a Sopron vezetőedzője nyilatkozott a csapat honlapjának:

– Nem szabad kiindulni a pár hete lejátszott edzőmeccsből – taglalta a Sopron edzője. – Keretünk azóta kialakult, de még nem volt idő teljesen “összerakni” a játékot, hiszen voltak játékosok, akik csak később, egészen későn csatlakoztak hozzánk. A MAFC azóta folyamatosan közösen készülve, nyilván sokat lépett előre játékban. Kontrollált kosárlabdát játszó rivális látogat hozzánk, amelynek előző évi eredményeivel nem érdemes foglalkozni. Új edzővel készülnek, jelentősen átalakult a keretük, kicserélték a teljes légiós sorukat. Tapasztalt külföldi kosarasok mellett, Fodor Márton személyében egy rutinos, korábbi magyar válogatott is érkezett hozzájuk. A szezonnyitón, hazai pályán egyetlen célunk lehet: nyerni. Biztos, hogy az első hazai mérkőzésen lesz némi nyomás a csapaton, de remélem, tudjuk kezelni. Emiatt is nagyon fontos lesz a szurkolóink segítsége, támogatása, amire nagyon számítok – és nemcsak most, az egész szezonban – hiszen rengeteget segíthet a fiúknak. Bízom benne, sikerrel kezdjük az évadot.

– Az ötödik-tizedik hely között valamelyik pozíció elérése a cél, tehát, hogy a középszakaszban a középházba mindenképpen kerüljünk be. Nekünk, azaz a csapatnak, s személy szerint nekem is azért valamivel egyértelműbb, merészebb a célunk: a legjobb nyolc közé, azaz a playoff-ba szeretnénk bejutni - tekintett előre Váradi.

– Az öt légióssal véglegesnek tekinthető a keretünk. Pontosan azért, mert kevés időt töltöttünk még együtt, biztos hogy kell egy kis idő ahhoz, hogy összeálljon a játék. Hogy egészen pontosan mennyi, azt most nem tudom megmondani. Dolgozni fogunk rajta, s mivel intelligens kosarasok alkotják a keretünket, nem tartok tőle, hogy ez túlságosan elhúzódna - tette hozzá. 

– Ahogy a csapatnál mindenkiben, úgy nyilván bennem is van némi drukk, egy egészséges harci láz. Ám annak kapcsán, hogy felnőtt NBI-es vezetőedzőként az első tétmeccsem következik, semmiféle szorongás, félelem nincs bennem. Próbáltunk becsülettel felkészülni a szezonra, s reméljük a sok, kemény munkának majd a pályán meglesz az eredménye - zárta gondolatait a tréner.
 

forrás: sakc.hu
foto, slide: Wolfinger Béla, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus