Nikola Jovanovics érkezik Nyíregyházára

A volt kecskeméti magasember lehet a csapat új légiósa, Sitku Ernő Krsztanoviccsal és Unruh-val elégedett eddig. 

A szon.hu-nak nyilatkozott Sitku Ernő:

– Veszíteni sosem kellemes, és persze az lenne az igazán jó visszajelzés, ha már most sorra nyernénk a mérkőzéseket, de csak áltatnánk magunkat, ha emiatt gyengébb ellenfeleket választanánk – mondta az eddigiekről Sitku Ernő szakmai igazgató. – Ezzel szemben megmérkőztünk azzal a Nagyváraddal, amely a hónap közepén már a román kupában fog tündökölni, ennélfogva előrébb tartott a felkészülésben, mint mi. Kassán pedig a négy amerikai és két további légióssal megerősített csapat várt ránk, komoly játékerőt képviselve. Mi a múlt hétvégén még adtunk egy esélyt a Nagyváradon várakozás alatt teljesítő Haris Taricnak, és végül elköszöntünk a bosnyák játékostól, az amerikai Tate Unruh épphogy beesett a mérkőzésekre, és Zoran Krsztanovics sem töltött velünk túl sok időt.

Ez az időszak nemcsak az erőgyűjtésé és a taktikai repertoár bővítéséé, hanem a légiósok kereséséé is. Krsztanovics és Unruh személyében rátaláltak a nyíregyháziak a végleges megoldásra?

– Úgy gondolom, hogy igen, mindkettőjükkel elégedett vagyok – felelte a szakvezető. – Krsztanovicstól a palánk alatti játékban várunk sokat, Unruh pedig a kinti dobásokban jeleskedhet elsősorban. Bekapcsolódott a munkába a szerb Nikola Jovanovics, aki palánk alatti játékos, hiszen a negyedik légióshelyünket mindenképpen magas emberrel szeretnénk betölteni. Lekli József rehabilitációja ugyan jól halad, de nem tudni pontosan, hogy mikortól számíthatunk rá, így szükségünk van még centerre, mert csak akkor lehetünk eredményesek, ha a palánk alatt stabilak tudunk maradni. Pénteken Debrecenben játszunk edzőmeccset, hogy még inkább meggyőződjünk a két éve Kecskeméten játszó Jovanovics képességeiről. Kulcs­szerep jut a légiósoknak, de a kizárólag helyi kötődésű magyar magnak is hozzá kell majd tennie a magáét a sikeres szereplés reményében.

– Jól dolgoznak a fiúk, Kassán különösen Molnár Marcellel lehettünk elégedettek, ő mindkét meccsen ponterősen kosarazott – így Sitku Ernő. – A mindössze tizenhat éves Fazekas Csaba is játszott mindkét meccsen tíz-tíz percet és valamennyi kerettag jutott játéklehetőséghez. Annak semmi értelme nem lenne, ha hat-hét emberrel játszanánk végig a felkészülési időszakot, most kell róla meggyőződnünk, hogy ki mennyire használható. Akár annak árán is, hogy elveszítünk néhány edzőmeccset.

fotó, slide: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus