Otthon vagyunk! - Interjú Horváth Mártonnal

Dávid Gergely sérülése után érkezett Kaposvárra, ahol a szurkolók rövid úton a szívükbe zárták. A csapat remekel, legutóbbi négy meccsükből hármat behúztak a felsőház középszakaszban és jó eséllyel pályáznak a legjobb négybe kerülésért - Horváth Marcival beszélgettünk.

Az elmúlt időszakban több nagy hazai győzelmet arattatok. Minek köszönhető, hogy ennyire jók vagytok hazai pályán?

Szerintem egyrészről mindenki megtalálta a helyét a csapatban, tudja a dolgát és hogy mit várnak tőle a többiek, tehát hogy csapatként vagyunk jelen a pályán. De ami szerintem sokkal fontosabb, hogy mindegy, ki honnan jött és milyen származású, mert ezen a pályán érezni lehet azt, hogy otthon vagyunk. Van az a jól eső érzés, mikor egy nyaralásból, vagy bármilyen utazásból megérkezel, és tudod, hogy otthon vagy. Ez az, ami szerintem minket ilyen igazán erőssé tesz hazai pályán: igaz az a mondat, hogy itthon vagyunk.

A Kecskemét elleni sikerrel feljöttetek a harmadik helyre a tabellán. Mit vártok a rájátszás küzdelmeitől? Kit szeretnétek elkerülni, illetve kivel játszanátok szívesen?

Nyilván minden sportoló szereti, amit csinál, de győzni akar, az viszi előre, úgyhogy amit én várok az az, hogy győzzünk. Ha jól számolom, akkor az Alba vagy a Kecskemét ellen fogunk valószínűleg az első körben játszani. Ott már teljesen mindegy ki is az ellenfél, mert mindenki egy más fokozatra kapcsol és megy előre, győzni akar.

Melyik csapat és melyik játékos ellen a legnehezebb a feladat?

A Paks és a Szolnok rendelkezik egy 11-12 emberes rotációval, ahol szinte teljesen mindegy ki van a pályán, mert bárki nyerő ember lehet és ez kellőképpen nehézzé teszi minden csapat dolgát velük szemben. De a Sopron is megizzaszt akárkit hazai környezetben. Személy szerint nekem Báder Marci ellen volt a legnehezebb védekezni, de jó volt küzdeni szemtől szemben!

Neked milyen volt beépülni szezon közben? Milyen érzésekkel tértél vissza Kaposvárra?

Nehéz volt, mint a térugrás és még mindig nehéz. Küzdök folyamatosan, hogy egyre jobban sikerüljön felvennem a ritmust, és minél inkább hasznára legyek a csapatnak. Még mindig furcsa, és kissé hihetetlen is, hogy itt vagyok, mert a fene sem gondolta volna, hogy ez ilyen hamar, és hirtelen fog bekövetkezni, de hát ember tervez, Isten végez.

Stabil perceket kapsz és a szurkolók is nagyon megszerettek a somogyi megyeszékhelyen. Ez utóbbi minek köszönhető szerinted a leginkább?

Mivel csodálatosak a szurkolók, ezért nem is tudnám elképzelni, hogy ne szeressenek meg valakit.  Egy voltam és vagyok is közülük. Majdnem hogy a lelátóról léptem be a parkettre, hogy játékra jelentkeznék mester, kérlek tegyél be! Ez azért sokat számit! Talán azt is érzik, hogy meg akarok tenni mindent, amit csak kell a győzelemért és persze amit igazán szeretnek, az a mészárlás-szerű dolog ami jellemzi a pályán töltött perceimet. A kemény zárások és ütközések, a harc a lepattanókért és tényleg ez a tekegolyó-jelenség. Felmegyek és aki a közelembe kerül az ellenfél csapatából, az valószínűleg pár pillanat múlva a földről tápászkodik fel és onnantól nagy ívben elkerüli a zárásaimat. Ezt kifejezetten szeretik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus