Paks-DEAC: Cizmicék nem csak Armwoodra figyelnek

Nézzük, hogy mit várnak a két csapatnál a mai NBI/A-s bajnoki mérkőzéstől. 

Atomerőmű SE - DEAC 

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): A pénteki meccs után vasárnap álltunk edzésbe, azóta egyfolytában rájuk készülünk, videózunk, elemzünk, gyakorlunk. Gyorsan és agresszívan játszanak, és nem tétováznak, ha el kell vállalni a dobást. Jól össze vannak rakva, mindenki tudja a szerepét, de sokan képesek előre lépni és egy-egy meccsen extrát nyújtani. Átbeszéltük egymás között, hogy kinek mi a dolga, tisztában vagyunk a feladattal és azzal, hogy ha nem figyelünk oda, könnyen nagy bajban találhatjuk magunkat. Mint ahogy az történt ősszel is, mikor is Armwood vezérletével magabiztos győzelmet arattak ellenünk. Centerük kiválóan játszott, talán egy dobást hibázott egész meccsen. De bármilyen jó is volt, nem szabad csak rá koncentrálni, mert előrelépnek a többiek és bajban leszünk. Három külföldijük van, Lilov és Jones is jó játékosok, de említhetem Velkeyt és Farkas Attilát is, akik kiváló szezont futnak, ketten együtt 20 pont körül tesznek a közösbe meccsenként. Mindenkire oda kell figyelni, mert a semmiből képesek 10-15 pontot dobni bármikor. Készen kell állnunk a játékra, és koncentrálnunk a kell a csapatjátékra támadásban és védekezésben egyaránt, csak így lehet stabilan és jól teljesíteni.

Jahmal Jones, DEAC (deacbasket.hu): A legfontosabb, hogy félelem nélkül kell játszanunk, ki kell használnunk az erősségeinket. A védekezés és a lepattanózás kulcsfontosságú lesz, hiszen azokat a találkozókat, amelyeken ezek rendben voltak, rendre megnyertük. Azt gondolom, ha csapatként játszunk együtt, és félre tudjuk tenni az előző mérkőzéseket, akkor jók lehetünk. Nekem személy szerint agresszívnak kell maradnom, és élveznem kell a játékot. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt a múltban, bár voltak gyengébb mérkőzéseim, tovább kell lépnem, tudom, hogy képes vagyok sokkal jobb teljesítményre is. Nem mi leszünk az esélyesek Pakson, de mindent megteszünk azért, hogy újra borítsuk a papírformát.

A vendégeknél még nem léphet pályára a frissen igazolt légiós, Keron DeShields, egyelőre marad a három légiós a debrecenieknél.

Az Atomerőmű SE felvezető videója:

fotó: kosarsport,hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus