Perl Zoltán: "Életem legnagyobb élménye volt az Eb"

Az Év Felfedezettjének választott Perl Zoltánnal készített interjút a Nemzeti Sport - az U20-as B divíziós Eb élete legnagyobb élménye volt.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Nemzeti Sport kiosztotta év végi díjait - ezt, illetve az Év Játékosának választott Vojvoda Dáviddal készült interjút ezen a linken elolvashatjátok! Az Év Felfedezettjének jelölt Perl Zoltánt is megkérdezték 2015-ről:


- Januárban azt jósoltuk, ön lehet az év felfedezettje. Szerintünk így is lett. Tényleg az áttörés éve volt 2015?

- Valóban, remek évem volt. Az esztendőt három részre bontanám. Az elsőben a falcós hónapok szerepelnek, akkor vezére lettem a csapatnak. Megkaptam a lehetőséget Kálmán László edzőtől, éltem vele, a csapat jól szerepelt, karnyújtásnyira voltunk a bajnoki elődöntőtől. Aztán jött az U20-as B-divíziós Európa-bajnokság, amelyen óriási bravúrral harmadikak lettünk, feljutottunk az A-csoportba. Végül belekezdtem életem első légiósidényébe, ami a vártnál jobban alakult.

- Az utánpótlás-válogatottban parádés meccsei voltak Székesfehérváron, huszonöt pontos átlaggal a torna gólkirálya lett, a szlovákok ellen például 44 pontot szerzett!

- Életem legnagyobb élménye volt az Európa-bajnokság! És nem azért, mert sok pontot dobtam, hanem mert igazi csapatként értük el a fantasztikus sikert.

- ...majd jött a nyár és a légiósélet Olaszországban a Capo d'Orlandónál.

- Igen, amitől tartottam, de végül nagyon gyorsan beilleszkedtem, és a csapat is várakozáson felül rajtolt a bajnokságban. Aztán az én játékom és az együttesé egyaránt visszaesett, sajnos.

- Mit vár az új esztendőtől?

- Jó lenne bennmaradni az olasz élvonalban, majd a nyáron sikerrel megvívni a felnőtt válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus