Perry, Alekszics: A szurkolók nagy energiákat adtak nekünk

Norfleet és Szekulovics a Falco első félidei gyenge teljesítményét, Perry és Alekszics pedig a szurkolókat, a mérkőzés hullámzását és azt emelték ki, hogy elérte célját a Szolnok.

Mint ismert, tegnap este a Szolnoki Olaj KK 89-79-re legyőzte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét a FIBA Europe Cup csoportkörének ötödik fordulójában, így a szolnokiak továbbjutottak a csoportból, a szombathelyiek pedig nem. A mérkőzést követően az érintettek nyilatkoztak a derbiről.

Julian Norfleet: - Rosszul játszottunk az első félidőben, nem mentek be a dobásaink és sokat hibáztunk. A második félidőben sikerült visszajönnünk a meccsbe, de ez kevés volt ahhoz, hogy szorossá tegyük a mérkőzést.

Szrecsko Szekulovics: - A gyenge kezdés után a második félidőben változtattunk a játékunkon, és visszajöttünk tíz ponton belülre. Azonban ez kevés volt. A Szolnok nagyszerűen játszott, megérdemelte a győzelmet. Sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz!

Kendrick Perry: - Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és hogy a Falco mennyire oda fogja tenni magát, főleg ellenünk. Teljesen függetlenül attól, ki milyen helyzetben van, mindenki a legjobbját akarja ellenünk nyújtani. Koncentráltan, agresszíven akartunk kezdeni, mi akartuk bevinni az első ütést, és azt hiszem, ez sikerült is ma este. Kiengedtünk egy kicsit a második félidőben, visszaengedtük őket a meccsbe pár buta eladott labdával és néhány védekezési hibával, de ez is a játék része. Mindig lesznek jobb és rosszabb időszakok, de büszke vagyok a csapatra, mert 40 percig egységesek voltunk, nagy győzelmet arattunk, és megvan a továbbjutás is a FIBA Europe Cupban, ami nagy dolog. Élvezetes mérkőzés volt, a szurkolók nagyon sok energiát adtak, mint mindig, és örülök a mai sikerünknek.

Dragan Alekszics: - Gratulálok a játékosaimnak, nagyon nehéz időszak volt ez számunkra. Korán megkezdtük a szezont, rengeteg meccsünk és utazásunk volt, de végül sikerült elérnünk a célunkat, továbbjutottunk a következő körbe. Nagy köszönet jár a szurkolóinknak, akik mindig akkor adtak energiát, mikor egy kicsit gyengébb periódusban voltunk, és rosszabb perceket éltünk át, ilyenkor ők hoztak minket vissza. A kosárlabda ilyen játék, sok benne a hullámzás. Amíg védekeztünk és abból gyorsan tudtunk indulni, addig könnyű meccs volt, aztán elkezdtük kicsit elcsalni a védekezést, és megbüntették az összes hibánkat. A Falco egy kiválóan támadó csapat, ezt tudtuk előre, de végülis nyertünk, elégedettek és boldogok vagyunk. Remélem, tudunk egy kicsit regenerálódni a következő meccsünkig a válogatott szünet előtt. Szükségünk is van egy kis pihenőre, mert ahogy mondtam is, túl sok meccsünk volt és emellett túl sokat kellett utaznunk. A játékosok fáradtak, és emiatt vannak hullámvölgyek a játékunkban, de az a feladatunk, hogy ezt kezeljük, és remélhetőleg a kéthetes szünet után sokkal jobban fogunk teljesíteni, mint most.

Forrás - Olaj TV, szolnokiolaj.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus