Potocnik a koncentrációt emelte ki, Cizmic próbálta feltüzelni csapatát

Mutatjuk, hogy mit  várnak az érintettek a mai ZTE-Körmend rangadótól és a Paks-Szedeák meccstől. 

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend

Bencze Tamás, ZTE (ztekosar.hu): Fontos mérkőzés lesz a Körmend elleni. Nem csak a több évtizedes múltra visszatekintő párharc adja meg a pikantériáját ennek a meccsnek, hanem a jelen, ami számunkra nagyon fontos. Jó sorozatban vagyunk és szeretnénk hazai közönség előtt, hazai pályán folytatni ezt. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem kiharcolása. Ha nyerünk, tapadhatunk az élbolyhoz és megszilárdíthatjuk a pozíciónkat, valamint egy újabb lépést tehetünk a felsőház felé. Ellenfelünk a bajnokság másodikja és a FIBA Europe Cup egyik továbbjutója is. Az MTE jó csapat. A héten felkészültünk belőlük és megpróbáljuk győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat, akiknek számítunk a támogatására!

Pádár Gábor (törzsszurkoló, ZTE) videóinterjúja:

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): A ZTE bizonyára jól felkészült belőlünk, több ideje is volt, mint nekünk, de mi is gőzerővel edzünk a fiúkkal, gyorsan túl kellett lépnünk az Alba elleni vereségen. Annál sokkal jobb játékot kell mutatnunk, mint kedden a Fehérvár ellen, mert a zalaegerszegiek hazai környezetben életveszélyesek lehetnek. A koncentráció eldöntheti a mérkőzést, amúgy a recept nagyon egyszerű: nem szabad eladnunk labdákat, keményen kell védekeznünk, és sikeresen, pontokkal kell befejeznünk a támadásainkat.

Atomerõmû SE - Naturtex-SZTE-Szedeák

Teo Cizmic, ASE (kosarlabda.ase.hu): A hétvégén a Szeged ellen lépünk pályára, akik ellen megint csak nem hibázhatunk. Sokan már most hajlamosak lennének a kupával is foglalkozni, de ezt egyelőre felejtsük el, még van egy hetünk addig, egyelőre koncentráljunk csak a szombati meccsre, azt kell megnyernünk. Szívvel, energiával kell harcolnunk, nem hagyhatunk ki egy percre sem. Ezért is próbálom minden nap azt sulykolni a játékosaimba, hogy keményen kell dolgozniuk, és odatenniük magukat minden pillanatban. Nem baj, ha hibáznak, egyáltalán nem érdekel, csak tegyék oda magukat. Harcban vagyunk az ötödik helyért, kell minden pont. Remélem a szurkolók is érzik ezt és sokan kijönnek minket támogatni. Egy kicsit visszatérve a kupára, amellett, hogy természetesen a Szeged meccsre koncentrálunk, az edzésprogramunkban végzett kisebb változtatásokkal már elkezdtük magunkat szoktatni az ottani terheléshez és ezt jövő héten is folytatjuk majd. A Szeged vélhetően két kulcsjátékosát, Andrija Ciricet és Juhos Leventét is kénytelen lesz majd nélkülözni, de ez nem altat el minket. Soha nem érdekelt, ki van a túloldalon, ha más színű mezt visel, le kell győzni. Az sem érdekel, ha Michael Jordan van a túloldalon, tapadj rá, rúgd szét a seggét, nyírd ki! Ezek egyszerű, nyers, alap dolgok: ha más színű meze, nem számít ki az, ki kell nyírni! Ha junior, ha Michael Jordan, nem érdekel, számomra ugyanaz. Én ezt vallom, mi ezt valljuk, ebben hiszünk. A héten több alkalommal is beszéltünk a srácokkal erről, erre fókuszálunk, erre készülünk. Ne gondolkozz, menj megállás nélkül!

Az Atomerőmű SE videós felvezetője:

Josh Fortune (Szedeák) videóinterjúja:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus