Potocnik: A palánk alatti védekezés lehet a kulcs

A körmendi tréner szerint két kulcsa lesz a ma esti, Brüsszel elleni FIBA Europe Cup mérkőzésnek - a saját játékukat akarják játszani.

vaol.hu interjúja Gasper Potocnikkal a ma esti mérkőzés előtt:

– Kedden újabb kihívás vár ránk, aminek meg kell felelnünk, hiszen valami hasonlót szeretnénk elérni a FIBA kupában, mint amit legutóbb sikerült. Ezért a rövid idő ellenére fel kell készülnünk fejben is, de különösen fizikálisan erre a találkozóra. Nem sok idő jut a pihenésre, pedig a regenerálódás nagyon fontos. De a másik oldalról, a technikai felkészülést nézve semmi változás nincsen, gyakorlunk, ahogy korábban is szoktunk. A belga csapat veszélyes, még akkor is, ha mostanában nem szerez túl sok pontot. Nem szabad erre gondolnunk, különösen fontos lesz a palánk alatti védekezés illetve a kizárás a lepattanókért. Ez lehet a keddi találkozó kulcsa. Nekünk saját szurkolóink előtt nem lehet más a célunk, mint a győzelem. A saját játékunkat akarjuk játszani, gyorsan, pörgős, agresszív védekezéssel. Ha ez sikerül, akkor eredményesek lehetünk a végén. Vannak gondjaink, Németh Ákos megsérült a Falco elleni junior mérkőzésen, Justin Tuoyo és Marquis Wright is fájlalja a lábát, de remélem, hogy mindenki játszani tud majd a mérkőzésen.

Ferencz Csaba a Falco elleni találkozóról is nyilatkozott, a vaol.hu-n, ezen a linken elolvashatjátok a vele készült interjút is.

Forrás - vaol.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus