Potocnik: most nem a legjobb a csapat tagjának lenni

Alapdolgokat csinált rosszul az ASE - nem a dobóforma miatt kapott ki a Pécs - frusztrált lett a Sopron - a fordulás után már remekelt az Alba.

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 74-85

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Gratulálok a Szolnoknak. Jobbak voltak a mai nap és megérdemelten győztek. Gratuláció nekik az egész szezonban nyújtott teljesítményükért. Nagyon szolidan játszottunk a mérkőzés elején. Az elején a lepattanózást ellenőrzés alatt tudtuk tartani, összesen 2 támadólepattanójuk volt az első félidőben, viszont a második játékrészben 13 pontot tudtak elérni második lehetőségből. A legnagyobb probléma az volt, hogy 48 pontot kaptunk a festékből. Ha a lepattanózást nem tudjuk kontrollálni, akkor elveszítjük a ritmusunkat. Jónéhány rossz döntést hoztunk támadásban és védekezésben is. Ezek a hibák a mérkőzés kritikus szakaszában estek és a játékunk teljesen szétesett. Ebben a pillanatban nem a legjobb a csapat tagjának lenni, de ilyen a sport. Túl kell lépnünk ezen, együtt kell maradnunk. Tudom, hogy a játékosaim a legjobbjukat adták ma, de ahogy mindenki látta, nagyon nehéz ez az időszak számunkra. Szükségünk van minden oldalról a támogatásra, különösen a játékosoknak a szurkolók felől és ez a következő mérkőzéseken látható is lesz.

Dragan Aleksic, Szolnok (kosarsport.hu): Egy jó mérkőzés volt számunkra. Mind védekezésben és támadásban jobbak tudtunk lenni. Az utóbbi 10 napban csak 1 mérkőzésünk volt és kihasználtuk a lehetőséget, hogy felfrissüljünk testben és lélekben is. A Körmend ezalatt végig játékban volt, ráadásul két játékosuk is hiányzott sérülés miatt. A korábbi mérkőzéseken mindig volt energiájuk, most viszont nem voltak elég frissek védekezésben és támadásban sem. Minden jót a Körmendnek, remélhetőleg újra elkapják a ritmust, mert megérdemli a csapat és a szurkolóik is. Megtettük a kötelességünket és előretekintünk a következő mérkőzésre.

A sajtótájékoztató felvétele:

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 67-77

Forray Gábor, KTE (kosarsport.hu): Gratulálok, megérdemelten nyertek, jól játszottak. 30 pontot kaptunk a Fehérvártól az első félidőben, amire fel is készültünk. Szerintem tetszetősen kosaraztunk, a 3. negyed volt a kulcs, szigorúan védekeztek, könnyen adtuk el labdát könnyű kosarakkal visszajöttek. Törvény, ha labdát tudnak szerezni, megjön a ritmus. Jöttek a kinti dobások, Harris extra dobásai hozták a meccset, mi nem vagyunk extra csapat, hogy többször fel tudjunk állni, nem vagyunk olyan erősek, mint az Alba kerete. Ők újra és újra tudnak újítani és fordítani. A jobb csapat győzött, fejet hajtunk. De bosszús vagyok, hogy a kezdő irányítónk megrándult, remélem, hogy  Szolnok ellen már tud játszani, a szűk rotáció nem lesz még szűkebb. A fiatalok is jól játszottak, egyre több lehetőséget kapnak a játékban. Jövő héten szombaton ismét rangadó. Megyünk tovább!

Dzunics Braniszlav, Alba (kosarsport.hu): A második félidei játékkal tudtunk nyerni. Az első félidőben a külső dobások nem mentek. A második félidőben minden bement. A jó védekezés után gyors indulások jöttek. A hármasok is jól mentek. A második félidő játéka győzött. De nem volt könnyű.

A sajtótájékoztató felvétele:

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 81-70

Fekete Ádám, Kaposvár (delfinek.hu): Kemény sorozatban vagyunk, de a Szolnok, a Pécs és most a Paks ellen is volt tartása csapatomnak. A fáradtság jelei ezúttal is mutatkoztak, de minden tartalékot mozgósítva sikerült nyerni. A második félidőben nem hagytunk tiszta hármas helyzeteket a paksiaknak, ezt sikerült megoldanunk, ugyanakkor több támadó lepattanót szereztek. Az első lépés megvan a négy hazai meccsből, de nagyon nehéz lesz hibátlannak maradni. Köszönjük a kitartó szurkolók buzdítását, amely ezúttal is nagyon sokat jelentett.

Schmidt Béla, ASE (delfinek.hu): Nem becsültük le az ellenfelet, hiszen tudtuk, hogy a kaposváriak nagyon erősek hazai pályán. Arra alapoztunk, hogy bővebb a keretünk és van, amikor dominálhatunk. Azonban nem játszottunk csapatként. A védekezésünk nem volt megfelelő és több indítás gólt is kaptunk. A hazaiak szervezetten védekeztek és jól is kosárlabdáztak. Mi ugyanakkor a kosárlabda alapjait jelentő dolgokban hibáztunk.

A sajtótájékoztató felvétele:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 80-57

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): Gratulálok mindkét csapatnak! Fontos meccs volt ez nekünk, így megmaradt az esélyünk a rájátszásra. Jó hozzáállással kezdtünk, a támadásaink mellett a védekezésünk is jól működött. A félidőben is azt hangsúlyoztam, hogy figyeljünk oda. Ilyen sűrű menetrendnél szerintem aki mentálisan jobb helyzetben van, az nyeri a meccseket.

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Gratulálok a Szegednek, az első negyedben eldőlt a mérkőzés. Nem a dobóformánkon dőlt el a meccs, idegenben nem játszhatunk le egy negyedet két faulttal úgy, hogy 33 pontot kapunk. A szünet után visszajöttünk, de aztán kaptunk két hármast. Álmosan kezdtünk, ez pedig megpecsételte a meccset.

A sajtótájékoztató felvétele:

DEAC - Soproni KC 90-72

Berényi Sándor, DEAC (deacbasket.hu): Nagyon örülök a nagy arányú győzelmüknek. Lehetett volna ez jóval több is. Végig intenzívek tudtunk maradni, és majdnem, hogy "ki tudtuk végezni" a Sopront. Reménykedek a hasonló folytatásban. 

Sabáli Balázs, Sopron (deacbasket.hu): A mérkőzést jól kezdtük: koncentráltan, és jó dobószázalékkal. Azonban volt egy 21-0-s szériája a Debrecennek, ekkor megakadtunk támadásban, és türelmetlenül játszottunk. Az utolsó negyedben történt dolgok pedig rányomták a bélyegét az egész csapatra, frusztráltak lettünk.

A sajtótájékoztató felvétele:

JP Auto-JKSE - MAFC 84-94 

Nikola Lazics, JKSE (kosarsport.hu): A MAFC megérdemelten nyerte meg a találkozót, mert a játék minden elemében jobb volt. Mi nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk, s könnyű pontokat engedtünk ellenfelünknek. A védekezésünkről mindent elmond, hogy hazai pályán kilencvennégy pontot kaptunk.

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Van egy rendszer, amit játszunk, s ez most jól működött. Amikor pedig megfordulhatott volna a találkozó kimenetele, akkor mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Jól játszottunk, s szombaton hazai pályán szeretnénk a DEAC ellen is nyerni.

A sajtótájékoztató felvétele:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus