Potocnik szerint féltek dobni, Fekete Baki kipontozódását emelte ki

Mutatjuk, hogy hogyan értékeltek a résztvevők a szombati NBI/A-s mérkőzések után. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 87-74

Szrecsko Szekulovics, Falco (nso.hu): Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a középszakaszt, örülök, hogy ez sikerült! A mérkőzés jelentős részét kontroll alatt tartottuk, biztosan nyertünk. Bízom benne, hogy ez a jó forma, ez a hazai sikerszéria még sokáig kitart.

Forray Gábor, KTE (nso.hu): A Falco ismét megmutatta, hogy mire képes, megérdemelten győzött. Jól támadtunk, de a kinti dobásaink nem ültek. A vesztünket az okozta, hogy a lepattanószerzés után a Falco villámgyorsan átrobogott rajtunk. Jobb dobóformával talán szorosabbá tehettük volna az eredményt.

Alba Fehérvár - Egis Körmend 88-69

Dzunic Branislav, Alba (kosarsport.hu): A második negyedtől nagyon jól játszottunk, minden elismerésem a csapatomé. Elsősorban a védekezésünket emelném ki, és ebből sok könnyű kosarat tudtunk elérni, megkönnyítette a munkánkat. Támadásban az elején voltak problémáink, főleg a lepattanózással, de a folytatásban már ezt is sikerült kontrollálni.

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Megérdemelten győzött az Alba, teljes mértékben kihasználták a hibáinkat. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, sokszor azt éreztem a játékosaimon, mintha félnének dobni, illetve a tiszta helyzeteket sem vállalták el. Szeretnénk a következő mérkőzésekre koncentrálni, hiszen az elmúlt időszakban nehéz periódust éltünk meg, mert több meccset is elvesztettünk és ezzel a játékosok önbizalma is kisebb lett. Bízom benne, hogy erre egy győzelem lehet a legjobb gyógyír.

Lóránt Péter (Alba) értékelése videón:

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 82-55

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, mert tényleg nagyon fontos meccs volt. Az elmúlt mérkőzéseken nem úgy teljesítettünk, ahogy szerettük volna, és ami elvárható és igazából mentálisan volt problémánk. Ma jobban ment a labda, és ha nem is dobtunk extrán, de jó átlagos dobóteljesítménnyel nyertünk. Több játékosunk is 10 pont felett telesített, ami jelezte azt, hogy kollektívek voltunk. Egy lépés megvan a céljaink felé.

Andjelko Mandic, Szedeák (kosarsport.hu): Gratulálok a ZTE-nek, jobbak voltak, ez egyértelmű! Az első félidőben még tartottuk magunkat, a sok külső dobás és ziccer kihagyásával is. Nem panaszkodok a játékosokra, hiszen nagy energiával és koncentráltan álltak neki a meccsnek, de ha nem tudjuk bedobni a helyzeteinket, hiába védekezünk jól, vereség lesz a vége.

A sajtótájékoztató felvétele:

Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 94-91

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Ez egy tipikusan olyan mérkőzés volt, amely után mindenkinek gratulálni lehet, mindkét csapat játékosainak, illetve szurkolóinak is. A Kaposvár húsz kiló, és húsz centi előnnyel volt velünk szemben, ilyenkor a külső dobásokra kell kényszeríteni az ellenfelet és védeni a büntetőterületet. A KKK az első félidőben olyan jól dobott kívülről, hogy húsz ponttal is vezettek már. Az nagyon fontos volt számunkra, hogy a félidőre sikerül felzárkóznunk. Bár Sarlija megsérült, Harazin Tamás a helyébe lépett és nagyszerű teljesítményt nyújtott. A végén a Kaposvár elfáradt, ezt is kihasználva nyertünk. Köszönjük a szurkolóinknak a szenzációs hangulatot.

Fekete Ádám, Kaposvár (kosarsport.hu): Ahogy az elmúlt három meccsen, most is jól játszottunk, Baki Gergely kipontozódása volt a kulcsszituáció, ekkor a védekezésünk nem úgy működött, mint addig, és a végén fegyelmezetlenek is voltunk.

Csirke Ferenc (PVSK) értékelése videón:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus