Potocnik szerint messze nem dőlt el a továbbjutás

A Steaua elleni 16 pontos győzelem után a Körmend trénere nagyon mérges volt - a buta hibák miatt még ki is eshetnek, messze nem dőlt el szerinte a továbbjutás. Andre Hollins kiemelte a közönséget is - ezt megtette a Steaua centere és vezetőedzője is, akik szerint változtatniuk kell a visszavágóra hozzáállásban.

Mint ismert, tegnap este 91-75-re győzött az Egis Körmend együttese a román CSM Steaua Eximbank Bucuresti ellen a FIBA Europe Cup második selejtezőkörének első mérkőzésén, tehát 16 pontos előnyt szerzett a visszavágóra. A meccs után a két tréner, valamint egy-egy játékosuk nyilatkozott az összecsapásról:

Andre Hollins, az Egis Körmend dobóhátvédje: Nagyon jól kezdtünk egy erős csapattal szemben. Jól dobtunk és kiválóan védekeztünk, megadtuk az alaphangot, és a szurkolókat is sikerült bevonnunk mérkőzésbe. Kis csarnokunk van és nagyszerű drukkereink, ez kulcs lehet a továbbiakban is. A következő meccsen el kell felejtenünk ezt a találkozót, az 0-0-ról fog indulni. A végén fejben kiengedtünk egy kicsit, dobtak pár könnyű kosarat - ezt és a többi hibánkat ki kell javítanunk.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Normál esetben elégedett lennék az eredménnyel, de most nagyon mérges vagyok. Nem játszottunk úgy a végéig, ahogy kellett volna, nem koncentráltunk eléggé a végjátékban. Túl sok buta hibát követtünk el, és így könnyen el lehet veszíteni egy oda-visszavágós párharcot. Pedig sokat beszéltünk minderről a mérkőzés előtt és közben is, hogy mennyire fontos ez, de mintha semmit nem ért volna, így 25-30 pontos győzelem helyett 16 ponttal nyertünk csak. Rengeteg labdát veszítettünk, ez volt az oka annak, hogy már nem kontrolláltuk a játékot támadásban, és főleg Taylornak nagyon könnyű dolga volt pontszerzésben a végén. Jövő héten nagyon nehéz visszavágó vár ránk Bukarestben, és még messze nem dőlt el a továbbjutás.

Jason Boone, a CSM Steaua Eximbank Bucuresti centere: Először is gratulálok a Körmendnek, mert jobban játszottak ma nálunk. Általában az az erősségünk, hogy fizikálisabbak vagyunk az ellenfelünknél, de ez ma nem így volt, és jobban végre tudjuk hajtani az edzőnk által kért dolgokat, de ezt sem sikerült véghezvinnünk a pályán. Ráadásul ha egy ilyen hangulatú csarnokban hátrányba kerülsz, akkor minden még rosszabb lesz. Mindenkinek tükörbe kell néznie, le kell vonni a tanulságokat, a visszavágón pedig harcolnunk kell, különben semmi nem fog változni.

Jukka Toijala, a CSM Steaua Eximbank Bucuresti trénere: Gratulálok a hazai csapatnak, mert nagyon jól játszottak, a saját játékukat erőltették, kiválóan kezdtek. Csalódott vagyok amiatt, ahogy erre a mérkőzésre érkeztünk, egyáltalán nem álltunk készen az elején. Nagy különbség volt a tripladobásban, főleg az elején, mert ők 50%-kal dobtak kívülről, mi meg nagyjából 15%-kal, de ez a védekezésünknek is köszönhető volt - hibáztunk, és ezt egy ilyen jól dobó csapat megbünteti. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy csak 16 pontos hátrányban vagyunk az első meccs után, és van még egy kis esélyünk, hogy fordítsunk, de az biztos, hogy úgy nem fog sikerülni, ahogy ma játszottunk.

A második találkozó jó próba lesz olyan szempontból is, hogy megnézzem, milyen a játékosok hozzáállása, milyen karakterű emberek - kiderül, hogy képesek vagyunk-e csapatként együttműködni, ahogy kellene, vagy feladjuk. Egy csapatsportban együtt kell dolgoznunk, keményen kell hajtanunk, és ebből ma nem láttunk semmit 40 percen keresztül. Szerencsére ez egy 80 perces párharc, hiszen van egy visszavágó is hazai pályán, és azt várom, hogy csapatként kosarazzunk azon az összecsapáson. Végezetül szeretnék még egyszer gratulálni a hazai csapatnak. Évek óta ott vannak a FIBA Europe Cupban, voltak komoly sikereik, és ez nem véletlen. Saját közönségük előtt kiválóan játszanak, az edzőjük pedig nagyszerű munkát végez, hogy minél jobban felkészítse őket arra, hogy egységesen kosarazzanak. Még egyszer gratulálok nekik.

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus