Potocnik szerint tanultak a hibáikból, Alekszics a ritmust hiányolta

Lazics elnézését kért a viselkedéséért - szöveges és videós értékelések a szombati NBI/A-s meccsek után. 

DEAC - Soproni KC 89-96

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): – Az döntött, hogy ellenfelünk sokkal okosabban kosárlabdázott nálunk. Az első félidő egyszerűen vállalhatatlan, szégyenteljes volt. Alaphibákat vétettünk, semmit nem láttam viszont a pályán az előre megbeszéltekből. A második félidőben már harciasabb arcát mutatta a csapat, de a jó játékkal továbbra is adósak maradtunk. Az utolsó percekben szerzett labdáinknak köszönhetően felcsillant a remény, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): – Fontos volt a jó kezdés. Kihasználtuk, hogy a hazaiak a megszokottnál gyengébb százalékkal értékesítették dobásaikat. A végjátékban fontos labdákat adtunk el, amelyeknek köszönhetően esélyt adtunk a Debrecennek a visszakapaszkodásra. Összességében elégedett vagyok, de sokat kell még tanulnunk, hogy előrébb léphessünk.

A sajtótájékoztató felvétele:

Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 89-82

Dzunic Branislav, Alba (kosarsport.hu): - Szoros mérkőzés volt, az utolsó negyed utolsó másfél percében védekezésbeli hibákból tudtunk előnyt kovácsolni. A héten sokat utaztunk, és erős ellenfél ellen játszottunk, ez sokat kivett belőlünk. Tudunk ennél sokkal jobb minőségű játékot nyújtani, de ma igazán a győzelem volt a fontos.

Teo Cizmic, ASE (kosarsport.hu): - Negyven percig kellett volna koncentrálni, de a végén vétettünk négy-öt olyan védekezési hibát, amelyből a Fehérvár pontokat tudott szerezni, valamint a mi dobásaink után a lepattanókat nem tudtuk úgy szedni, mint korábban. Nem igazán tudom azt mondani, hogy elveszettük a mérkőzést, de azért úgy érzem, hogy ma jobb volt az Alba. Kívánom nekik, hogy a kupában a nyolc közé jussanak! 

Keller Ákos (Alba) videóinterjúja:

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-81

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): - Nehéz mit mondani egy olyan meccsről, amikor az első félidőbe nem azt csináljuk, amit kell, taktikailag fegyelmezetlenek voltunk. Majdnem mindegyik rangadónkat így kezdünk, túlgörcsöljük, vagy túlerőlködjünk. Alacsonyabb szerkezetben jobban teljesítettünk és sikerült visszajönnünk, de a Falco ennél sokkal jobb csapat, hogy innen elveszítsen egy rangadót. Volt esélyünk a fordításra, de két távoli dobás megpecsételte a sorsunkat.

Srecko Sekulovicl Falco (kosarsport.hu): - Kétarcú volt a mérkőzés. Mi jobban kezdtünk, mint a ZTE, akik görcsösen játszottak meglátásom szerint és sok kinti dobást elhibáztak. Sikerült tetemes előnyt szereznünk, ami nem reális Zalaegerszegen. Korán jött az előny és kiestünk a ritmusból, felhozva ezzel a hazaiakat. A végjátékban jobban koncentráltunk és ez döntőnek bizonyult. Fontos mérkőzést nyertünk meg!

A sajtótájékoztató felvétele:

MAFC - KTE-Duna Aszfalt 81-90

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Nagyon jól működött a játékunk 25-30 percig. Elfogytunk megint és rossz döntéseket hoztunk. Megyünk tovább, próbálkozunk.

Forray Gábor, Kecskemét (kosarsport.hu): A meccsnek azon szakaszában, amikor a magunk javára fordítottuk az eredményt, akkor maximálisan megvalósítottuk, amit terveztünk. A MAFC-nak jellegzetes játéka, hogy cselezik az elzárást, de nincsen elzárás és ebből besprintelnek, amiből készültünk. Ugyanebből nagyon sok problémánk akadt a Jászberény ellen,amikor ezt normálisan védtük, azt a játékrészt meg is nyertük. Ma nem mentünk bele a rohanásba, hanem türelmesen szépen próbáltuk a saját szerkezetünket tartani. Mi abban vagyunk jobbak, hogy 5-5 ellen játszunk. Azt gondolom hogy a türelmünknek és a higgadtságunknak köszönhetjük hogy most nyertünk.

Lakosa Zsolt (MAFC) videóinterjúja:

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 74-75

Dragan Alekszics, Szolnok (nso.hu): – A védekezésünkkel nem volt különösebb gond, de támadásban nem találtuk a ritmust. Jó hangulatú, egylabdás mérkőzésen maradtunk alul a jó Körmenddel szemben.

Gasper Potocnik, Körmend (nso.hu): – Szerencsére tanultunk a szerdai hibáinkból, amikor a FIBA Európa-kupa meccsen alulmaradtunk Velencében. Most harcosan és jó hozzáállással kosárlabdáztunk, szerencsére sikerült is nyernünk.

A sajtótájékoztató négy részletben a két edző, Vojvoda Dávid és Andre Hollins értékeléseivel:

JP Auto-JKSE - Naturtex-SZTE-Szedeák 78-94

Nikola Lazics, Jászberény (kosarsport.hu): – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek. A vendégek nagyon agresszívan játszottak, és mi csak a harmadik negyedben tudtuk felvenni velük a versenyt. Elnézést kérek, hogy ilyen ideges voltam, a játékvezetőkről nem akarok semmit mondani.

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de biztos voltam benne, hogy a második félidőben a hazaiak feljönnek. A harmadik negyed közepén védekezésben és támadásban is leálltunk, de szerencsére a hajrában ismét mi voltunk jobbak és megnyertük ezt a nagyon fontos mérkőzést.

A sajtótájékoztató felvétele:

Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 96-92 - hosszabbítás után

Csirke Ferenc, Pécs (delfinek.hu): – Igazi rangadó meccs volt a pályán és a lelátón is. Ezért csak gratulálni tudok mindenkinek, sok ilyen meccs kellene a magyar kosárlabda-bajnokságban. Nagy küzdelem volt, a szerkezetváltás miatt pedig pont a Kaposvár ellen kerültünk hátrányba. Azért nyertünk, mert eredményesen harcoltunk a palánkok alatt is. Ugyanakkor ugyanaz volt a problémánk, mint korábban. Kihagyott ziccer után hármast kaptunk, vagy nem ütöttünk be a mezőnyben taktikai faultot. Igazi egylabdás meccs volt, amit meg tudtunk nyerni.

Fekete Ádám, Kaposvár (delfinek.hu): – Sokadik szoros meccsünket buktuk el a bajnokságban. Ezúttal azonban ismét nagyot küzdött a csapat. Jobban kosárlabdáztunk, mint legutóbb, de a végén a Pécsnek volt szerencséje. Játékosaink utolsó energiáikat mozgósították, csak gratulálni tudok helytállásukért. Sok kaposvári szurkoló kísért el bennünket, sokat jelentett a támogatásuk és sajnáljuk, hogy nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni őket. Ha mindenki rendelkezésre áll, akkor még elérhetjük a céljainkat, de a legjobb nyolc közé jutás nagy dolog az élvonalbeli bajnokságban.

Csirke Ferenc (Pécs) mondatai a sajtótájékoztatón:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus