Raivio: Szeretem Kaposvárt!

Nik Raivio szerint a jelenlegi KKK egy kiegyensúlyozott és tapasztalt csapat, ami fontos lesz a nagy meccseken.
 

Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz Kaposvárra?

- Remekül éreztem magam és jól is ment a játék, amikor legutóbb Kaposváron kosaraztam a 2011-2012-es szezonban. Itt egyszerűen jó lakni, ráadásul nagyon szerettem Fekete Ádám keze alatt dolgozni. Most úgy éreztem, hogy itt az esély, hogy ez a csapat igazán jó legyen ismét, és remélem, hogy folytatni tudjuk a sikeres szereplést és képesek leszünk győzelmeket aratni.

Rendbe jött a sérülésed?

- Orvosi vizsgálatokon estem át a szezon után, amik kimutatták, hogy elmozdult egy csigolyám. Májusban próbáltam feltöltődni és relaxálni, júniusban aztán visszatértem az edzésekhez. Most teljesen egészségesnek és erősnek érzem magam, nincsenek fájdalmaim, normálisan edzek és egy teljesen egészséges szezont várok magamtól.

Mit szeretsz leginkább a somogyi megyeszékhelyen?

- Szeretem Kaposvárt, mert nem egy nagyváros, de ugyanakkor nem is túl kicsi. A központ nagyon jó, sok jó étteremmel, kávézóval és vásárlási lehetőségekkel. Ugyanakkor nagyon sok barátságos ember van a klubnál, és otthon érzem magam itt, ami sokat jelent nekem - ez pedig könnyűvé teszi a beilleszkedést és az alkalmazkodást, az egész ittlétet.

Mit gondolsz a jelenlegi csapatról?

- Úgy gondolom, hogy van jó néhány veterán játékosunk, akik nagyon értik a kosárlabdát és megvan az igazi versenyszellem is. Szerintem igazi erősségünk lesz az, hogy olyan játékosaink vannak, akik tapasztaltak nehéz szituációkban és nagy meccseken, tudják, hogy mi vezet a győzelemig. Van jó pár játékosunk, akik bármikor tudnak pontot szerezni, vagy nagy játékot összehozni, jóval kiegyensúlyozottabb ez a gárda, mint a korábbi, amikor itt játszottam. A legnagyobb különbség ahhoz képest az, hogy idősebb és tapasztaltabb a keret, többeknek van bajnoki vagy playoff-tapasztalata.

 Mit gondolsz a másik amerikai légiósról, Matt Gibsonról?

- Találkoztam vele már korábban is, amikor az NCAA-ben játszott. Matt nagyon nagy versenyző, mindig nyerni akar, tele van energiával. Rendkívül emocionális ember, aki sokat beszél a pályán is, ez nagyon jó tulajdonsága. Nagyszerűen játszott eddig a felkészülés során és úgy hiszem, ezt folytatni fogja.

Neked milyen szereped van ebben a csapatban?

- Az a dolgom, hogy a képességeimnek megfelelően játsszak és megcsináljam, amit az edzőm kér tőlem. Sok olyan játékosunk van, aki képes a pontszerzésre, úgyhogy nem az az elsődleges feladatom, hogy kosarakat dobjak, más területeken is segítenem kell. Van több sokoldalú játékosunk és jó pár fegyverünk, úgyhogy megpróbálok mindenben a csapat hasznára lenni, nem csak egy-két dologban.

Eddig sikeresek vagytok a felkészülés során.

- Még csak rövid ideje vagyunk együtt, kevés meccset játszottunk, de eddig jól megy a játék. A cél természetesen ez, a  jó játék, amikor igazán szükség van rá - reményeink szerint tovább tudunk fejlődni és egyre jobbak leszünk a szezon során, így a végén pozitívan zárhatjuk majd az évet.

Mik lehetnek a célok a KKK-nál idén?

- Ezt nagyon nehéz megmondani jelenleg. Amikor 2011-ben először érkeztem ide, nem volt ilyen erős a bajnokság, most úgy érzem, jóval keményebb az NB1/A összességében. Nem mindig az a csapat nyer, aki a legtehetségesebb és a legjobb nevekből áll, úgyhogy az lesz a legsikeresebb, aki csapatként a legjobban tud majd funkcionálni, legjobban illeszti egymáshoz a darabokat, illetve egészséges tud maradni a teljes szezonon át. Bármi megtörténhet.

slide és fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus