Rosco: "Az országért és a szurkolókért is akartuk ezt"

A mai, Románia elleni győzelem és a 16 közé jutás után Rosco Allen és Sztojan Ivkovics nyilatkoztak - a magasember szerint legalább annyira nyerni akartak az ország és a szurkolók miatt is, mint maguk miatt, Ivkovics pedig vacsorázni megy, fotózkodást akar a spanyolokkal, a nyolcaddöntős ellenféllel pedig csak a baklava után foglalkozik.

Rosco Allen:

Nagyon fontos meccs volt ez számunkra, tudtuk, hogy nyernünk kell, ha el akarjuk érni a célunkat, a továbbjutást. Kiváló hangulat volt, mindkét országból sok szurkoló jött el, és nagyon örülünk neki, hogy egy hatalmas győzelmet tudtunk ma aratni.

Sztojan Ivkovics:

Boldog vagyok. Köszönöm a játékosaimnak, az országnak, mindenkinek. Eddig is mondtam, hogy a legjobb fiaim nekem vannak. Köszönöm a szurkolótábornak! Most, hogy mindenkinek megköszöntem, elmegyek a feleségemmel vacsorázni.

Ivkovicstól megkérdezték, hogy mi volt a legnagyobb különbség a románok és köztünk.

Jobb játékosaink vannak, és a csapat, illetve a stáb, ami körülveszi, az egész tornán a legszebb, a legjobb, a legegységesebb. 

Roscónak feltették a kérdést, hogy 48 éve nem nyertünk meccset Eb-n, most kettőt is egymás után, és milyen érzés ez most, illetve mik a tervek a holnapi meccsre, valamint a továbbiakra.

Nagyon örülünk, hogy sikerült elérnünk a céljainkat. Ahogy mondta is, 48 éve nem nyertünk meccset. Legalább annyira akartunk győzni a szurkolókért és az országért, mint magunkért. Ami a következő meccset illeti, a mostani formánkra kell építeni.

Ivkovicsnak szólt a kérdés, hogy legalább két találkozónk van még ezen az Eb-n, mik a tervek erre a két meccsre.

Holnap szabadnap. Először is megkérjük a spanyolokat, hogy fotózkodjunk együtt, mert ez a mi játékosaink nagy élmény. Legtöbben Magyarországon játszanak, és néhányan nem is játszanak. A spanyol meccset tanulásra használjuk. Isztambulban első a baklava, utána megnézzük, kivel játszunk.

Roscónak emelték ki, hogy 13 támadópattanót szedtünk, 11 második esélyből szerzett pontunk volt, és úgy tűnt az újságírónak, hogy ez volt a különbség a két csapat között. Adódott a kérdés, hogy ez természetes volt, vagy külön készültek-e erre.

Készültünk erre, szerettünk volna agresszíven menni a lepattanókért. Az első két meccsen nem igazán voltunk előnyben a festékben a négyes-ötös posztokon, de úgy éreztük, hogy ezen a találkozón jobb esélyeink vannak a támadópattanók megszerzésére, illetve a könnyebb helyzetek kialakítására is.

Allennek bemutatták a Hungária dalát, az Isztambult, és kérdezték tőle, hogy ismeri-e.

Meg fogom hallgatni, de nem ismerem. Majd megkérem Sztojant, hogy énekelje el nekem.

És végül megint a magasembert kérdezték, hogy milyen Hanga Ádámmal együtt játszani, akinek az utolsó két meccse pazar volt.

Tavaly játszottam már ellene, mikor a Baskonia ellen léptünk pályára, az volt az első személyes élményem vele kapcsolatban. Akkor is kicsinált minket, úgyhogy nagyon nagy élmény egy csapatban lenni vele, próbálok eltanulni tőle néhány dolgot.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus