Sabáli: "Jól kezdtük a szezont"

Hét forduló után a Soproni Sördögök vezeti a férfi NBI/A tabelláját, ennek apropóján készített interjút Sabáli Balázzsal a kisalfold.hu.
 

A kisalfold.hu interjúja:

Hét forduló után a Soproni Sördögök vezeti az NB I-es bajnokságot. Talán maga Sabáli Balázs vezetőedző sem várt ilyen rajtot, de nem állnak le, szeretnék folytatni jó sorozatukat.

Novemberre prognosztizálta a bajnoki erőviszonyok kialakulását Sabáli Balázs, a Soproni Sördögök szakvezetője. Nos, november második felében járva hét forduló után csapata vezeti a bajnoki tabellát, ráadásul idegenben is sorra nyerik a meccseket.

– Élcsapat lett a Sopron? – kérdeztük a soproniak szakvezetőjét.

– Egészen pontosan úgy fogalmaztam, hogy november végére körvonalazódik az, ki mire lehet képes, és addig még sok minden történhet, de tény, jól kezdtük a szezont. Nem elégszünk azonban meg ezzel, folytatni akarjuk tovább, hétvégén például újabb nagyon nehéznek ígérkező meccset játszunk Pécsett. Az látszik, hogy – magunkról most nem beszélnék – a Paks és a Kecskemét kiemelkedik a mezőnyből. A Falco is jól kapta el a rajtot, de neki az igazán nehezeknek ígérkező meccsei csak most következnek.

– Az idegenbeli mérleg is imponáló eddig, három győzelem, egy vereség. Idegenben, legutóbb Zalaegerszegen, nem először fordult elő, hogy a csapat nagyobb hátrányból felállva fordít. Ennek mi az oka?

– Nyíregyházán gyengén védekeztünk, váltani kellett. Zalaegerszegen speciális helyzet volt, nem tudtuk, hogy az új edzővel mit játszik majd a ZTE. Ott nem is a védekezéssel akadt gond, a támadójátékunknak nem volt meg a ritmusa az első félidőben. Szerencsére több tapasztalt játékosunk van, akik nagy hátrányban sem esnek kétségbe, Thomas, Boriszov, Dénes és Poscic is sok nagy csatát megélt kosaras.

– Ha már Poscicot említette, a „centerkeringő" sem törte meg a lendületet...

– Örülök neki, hogy nem jöttünk ki rosszul a dologból. Úgy érzem, a horvát játékos személyében éppen egy olyan embert találtunk a posztra, amilyenre szükségünk volt. Poscic emberileg és szakmailag is jól illeszkedik csapatunkba.

– Mit szól a csapatot körülvevő „őrülethez", ahhoz, hogy idegenbe is sokan elkísérik együttesét?

– Természetesen nagyon örülök neki, végül is a cél a közönség kiszolgálása. Szerencsére most nagyon egymásra talált a csapat és a szurkolótábor. Felemelő érzés volt, hogy Zalaegerszegen a lefújás után szinte „kikiabálták" az öltözőből a mérkőzésen ezúttal is rengeteget segítő szurkolók a csapatot.

Forrás - kisalfold.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor (sakc.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus