Simon Balázs már várja a hazai tornát

Az Alba csapatkapitánya szerint kissé fásultak voltak a Horváth Zoltán Emléktornán, a bajnoki esélyekről még korai lenne bármit is mondani. 

- Az első két, Komarno elleni, hazai meccsen mindössze egy külföldivel álltunk fel, előzőleg érkezett Chery. A csapat másfél hetes, közös tréning után lépett pályára, a határ menti, szlovák gárda ellen az volt a fontos, hogy végre meccset játszottunk, kimozdultunk az edzések monotóniájából. Az első derbin ugyan egypontos vereséget szenvedtünk, voltak biztató dolgok, a másodikon magabiztos győzelmet arattunk, a játék és az eredmény is elégedettséggel tölthetett el valamennyiünket. A nagyváradi tornát sikerült megnyernünk, ami nagy dolog, mert erős volt a mezőny, kimondottan jó csapatokkal. Megvertük a házigazda Nagyváradot és a Bratislavát, az Adria Ligában érdekelt MZT Skopjétől bár öt ponttal kikaptunk, a körbeverések miatt megnyertük a rangos erőpróbát. Megmondom őszintén, kicsit minket is meglepett, hogy ennyire jól sikerült a torna, plusz önbizalmat adott a folytatásra – mondja Simon Balázs csapatkapitány.
 
Aztán következett a Horváth Zoltán Emléktorna az Arena Savariában. A csapat kétszer kikapott, a Falcótól pénteken, 11 ponttal, szombaton pedig hárommal, a Pakstól.
 
- Úgy gondolom, ennél lényegesen jobbra számítottunk. Sajnos sok hibát követtünk el, kicsit fásultak voltunk, főleg az első meccsen. A másodikon 20 pontos előnyt elherdálva kaptunk ki, nem gondoltuk, hogy egyik találkozót sem sikerül megnyernünk Vasban. Az Atomerőmű elleni derbin, a harmadik negyed elejéig nagyon jó ritmusban kosaraztunk, járattuk a labdát, sok dobást vállaltunk, jobbára be is találtunk. Ettől megnyugodtunk, visszavettünk a tempóból, amit ellenfelünk kihasznált. Nem tudtunk annyira felpörögni, hogy megállítsuk őket, illetve visszafordítsuk a folyamatot. Letargia nincs, kielemezzük a történteket, két hetünk van, hogy mindent kijavítsuk. A hibák inkább most jöjjenek elő, mint a bajnokikon. Fontos, ha csütörtökön és pénteken megrendezésre kerülő, hazai tornán a hibáktól minél kevesebb legyen, a célunk érthetően az, hogy eredményesen zárjuk az erőpróbát. Szeretnénk itthon tartani a kupát.
 
A hazai tornát követően, jövő kedden, Kaposváron lép pályára az Alba, majd október 3-án, szombaton fogadja a ZTE-t, az első bajnokin. 

- A szezon esélyeiről korai bármit is mondani, amíg éles meccseken nem találkozunk a riválisokkal, nincs értelme találgatni – jegyezte meg az irányító.

fotó és forrás: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus