Spurlock: Detroitból Székesfehérvárra

Az Alba új légiósa a D-liga helyett választotta Magyarországot, szerinte Dzunics érti a szakmát - szeretné itt folytatni a pályafutását. 

Csütörtökön, késő este szállt le a gépe, alig néhány órás alvás után pénteken délelőtt már edzésre jelentkezett Tristan Spurlock, a hármas és négyes poszton egyaránt használható, 203 centiméterre nőtt amerikai kosaras. A hosszúra nyúlt tréninget követően elmondta, az első benyomásai roppant kedvezőek.

- Jó hangulatú, pörgős edzés volt, a vezetőedző érti a szakmát, az első néhány perc után ez nyilvánvaló volt számomra. A játékosok képzettek, a klubnál mindenki barátságos, kedves és segítőkész. Az infrastruktúra is elsőrangú, örülök, hogy elfogadtam a fehérváriak ajánlatát. Remélem, az elkövetkező két hétben sikerül meggyőznöm a szakmai stábot, hogy érdemes hosszabb távon is számolni velem. Szeretném itt folytatni a pályafutásomat.

Spurlock hozzátette, most először pattogtat Európában. Éveken át a Central Florida University gárdáját erősítette, játszott a D-League nevű sorozaton, legutóbb Puerto Ricóban szerepelt. Az idei nyári ligát végigdolgozta a tengerentúlon, a Detroit Pistons együttesében, de nem kapott szerződést az NBA-ben érdekelt csapattól. A D-League-ben lett volna lehetősége bizonyítani, de annál komolyabb lehetőségnek ítélte meg a fehérvári szerepvállalást. Elmondta, egy év múlva ismét megpróbálja a nyári ligát, érez magában érőt, hogy majdan az NBA-ben bizonyítson.

Szombaton, 18 órakor, a Rieker Komarno elleni edzőmeccsen ölti magára először a Fehérvár kék-fehér szerelését. A határ menti együttessel szerdán már mérkőzött Dzunics Branislav együttese, a révkomáromiak egy ponttal győztek.

A TLI-Alba szakmai igazgatója, Dávid Kornél közölte, az erősítések folytatódnak.  A négyes posztra kiszemelt, évek óta Németországban játszó amerikai kosaras kapcsán mindenben megegyeztek, ügynöke azonban arról értesítette a klubot, hogy védence mégsem szerződik a koronázó a városba.

- Mindenben megállapodtunk, a szerződést elküldtük, azonban a menedzsere jelezte, mégsem írják alá. A játékos biztosan erősítést jelentett volna, hosszú ideje szerepel a német bajnokságban, ráadásul kulcsember, gond nélkül megállta volna a helyét a magyar pontvadászatban is. Keresgélünk tovább, bízom abban, hogy rövidesen újabb légiós érkezését jelenthetjük be. Chery már itt van, a napok múltával, ahogy megszokja a körülményeket, egyre jobb lesz, s remélem, Spurlock is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

forrás: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus