Supola 26 évesen érte el, hogy felnőtt válogatott lehessen

A magyar férfi kosárlabda-válogatott augusztus 10-én kezdi Európa-bajnoki selejtezősorozatát, méghozzá Lóránt Péter, Hanga Ádám és Báder Márton nélkül. Sztojan Ivkovics legénysége sorozatban játssza felkészülési mérkőzéseit, amelyeken a fehérvári Supola Zoltán egyre gyakrabban, egyre több szerephez jut - írja az FMH.

Az elmúlt hét végén az ausztriai Felsőőrön szerepelt négycsapatos felkészülési tornán a magyar csapat. A mieink Bulgáriát és Ausztriát legyőzték, amely jó jel is lehet, ám negatívum, hogy az Eb-selejtezős ellenféltől, Portugáliától kikaptak. Ennek ellenére több az ok a reménykedésre, mint pár héttel ezelőtt, ezt Supola Zoltán, az Alba Fehérvár hátvédje is így látja.

- Valóban fokozatosan javul a játékunk, a felsőőri tornán Portugália ellen még döcögött a szekér, aztán a jó erőkből álló Bulgáriát már sikerült legyőzni, a házigazda osztrákok ellen pedig úgy tudtunk nyerni, hogy több meghatározó játékos is pihenőt kapott Sztojan Ivkovicstól - mondta Supola Zoltán.

Személy szerint én sem lehetek elégedetlen. Portugália ellen még nagyon keveset voltam a pályán, aztán a bolgárok ellen egész jól ment a játék, négy kísérletemből három beesett, közel húsz percet tölthettem parketten. Ausztria ellen a kezdő ötösben jutottam szóhoz, ám a teljesítményem lehetett volna jobb, hiszen több dobást is elrontottam, ezzel együtt mindig megpróbáltam tökéletesen végrehajtani, amit a kapitány kért tőlem.

A fehérvári játékostól amúgy sem áll messze a csupaszív játék, a hazai bajnokikon sem láttuk soha, hogy lazsált volna, most pedig nagy álma valósult meg azzal, hogy behívták a válogatottba.

- Az összes korosztályos nemzeti csapatnak tagja voltam korábban, játszottam az Universiade-válogatottban is, úgy tűnik, 26 éves koromra jött el az idő, hogy felnőttek között is bemutatkozzam - folytatta Supola.

- Sztojan Ivkovics sokat beszélget a játékosokkal, így velem is, tehát tudom, mit vár tőlem, mi a feladatom.

A magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtező-csoportban Portugáliával, Csehországgal és Grúziával találkozik. A kvartett első helyezettje mindenképpen a kontinensviadal résztvevője lesz, de az utána következő is jó eséllyel örülhet, mivel az összes selejtezőcsoport leggyengébb másodikja marad csak le az Eb-ről. A magyar válogatottnak nehéz dolga van, hiszen legjobbjai - Hanga Ádám, Báder Márton, Lóránt Péter - sérülés miatt nem játszhatnak a sorozatban.

- Egyelőre nem tudom megmondani, mekkora esélyünk lehet a csoportban - így Supola Zoltán.

- A portugálok alacsony szerkezetben játszanak, gyorsak, mozgékonyak, és jól dobnak kívülről. A cseheknek, grúzoknak sokkal kontrolláltabb, statikusabb a stílusuk, de fizikailag is erősebbek. Mindent meg fogunk tenni a jó szereplés érdekében. Az első Eb-selejtezőig még van két edzőmérkőzésünk, Sztojan Ivkovics szerint ez elegendő lesz, hogy összeálljon a játékunk. Csütörtökön utazunk Montenegróba, ahol másnap a portugálokhoz hasonló Svájccal találkozunk, vasárnap pedig a házigazdákkal találkozunk.

Szerző: Bobory Balázs - FMH
Fotó, Slide: nagyvagytv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus