Supola is a válogatottban!

Sztojan Ivkovics máris változtatott eredeti keretén, ami a válogatottat illeti, Supola Zoltán, az Alba Fehérvár és korábban a BLF Palota nevelése is debütálhat címeres mezben, ha bekerül a szűkített keretbe. Most a hátvéd mesél nyári terveiről és a válogatottságról.

A rendőrség által szervezett közönségnapon az Alba Fehérvár kosarasai között Supola Zolival is talákozhattak az érdeklődők. Ideiglenesen tartókodott Fehérváron, mert jelenleg családi környezetben tölti szabadságát, elég messze... - kezdte interjúját az albakosar.hu.
 
- Miskolc mellett, a szüleimnél pihenek. A korai kiesés miatt sajnos hosszabb lett a szünet, mint terveztük, van idő regenerálódni, kicsit sok is... Ráadásul nem tudok sokáig meglenni kosárlabda nélkül, úgyhogy edzegetek - mesélte a nemrég kétéves új szerződést aláíró Supi.
 
- Milyen edzéseket végzel egymagadban?

- Főleg erősítek, kondizom. A futással csínján bánok, mert nem szeretném, ha idő előtt túl sok kilométrer kerülne a lábamba. És megpróbálok dobálni is minél többször, bejárok Miskolcra. Ezek persze csak karbantartó dolgok, de addig jó lesz, amíg a válogatottnál elkezdődik a munka.
 
- Ezek szerint ott leszel az EB-selejtezőkre készülő keretben?
 
- Igen, július 7-én kezdjük a munkát Kecskeméten. A válogatott a csehek,a  grúzok és a portugálok ellen készül, nem lesz könnyű dolga a selejtezőben. Hogy én is benne leszek-.e a szűkített keretben, azt most még nem tudhatom, remélem, jól sikerül a közös munka és bemutatkozhatom címeres mezben.
 
- A klubszezonon még korai gondolkoznod, de kitűzött céljaid már ezzel kapcsolatban is lehetnek.
 
- Az Albánál mindig alapvető cél a négybe kerülés, ez most sem lesz másképp. Én szeretnék legalább olyan szinten játszani stabilan, ahogy az előző szezonban helyenként már sikerült. Elértem, hogy ha nem is állandó kezdő lettem, mert olyan ebben a csapatban nem is nagyon volt, de annyit játszhattam, mint egy átlag kezdőjátékos. Ezt a 26-28 percet ezentúl is el akarom érni.
 
- Az új edzőnél, Marcel Tenternél nyilván mindenki tiszta lappal indul. Sikerült megismerni valamennyire a közös edzéseken, amiket két hete vezényelt?
 

- Összesen négy edzés volt, nem tudok még sok mindent mondani. Figyelt minket, az egyéni gyakorlatoknál voltak tanácsai, de az igazi összecsiszolódás majd augusztus közepétől, a felkészülés alatt kezdődhet. Annyi a dolgom, hogy megtegyek mindent, ha úgy játszom, mint a Paks vagy a Szolnok ellen, stabilizálhatom a helyem a csapatban. Ez a célom, és nemcsak rövid távon, hiszen nem véletlenül írtam alá kétéves szerződést.

 

Forrás: albakosar.hu
Foto, Slide: feol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus