Szekulovics: nem volt más választásom

A Kaposvár éléről távozó vezetőedzőnek elege lett a körülményekből, elmondása szerint más oka nem volt a leköszönésre. 

Ahogy arról már beszámoltunk, Szrecsko Szekulovics lemondott a Kaposvári KK vezetőedzői posztjáról a Szeged elleni hazai vereséget követően. A trénert a sonline.hu kérdezte az okokról. 

– Nagyon nehéz döntés volt – mondta Szrecsko Szekulovics, a Kaposvári KK leköszönő vezetőedzője a sonline.hu-nak. – Amikor idejöttem, azzal a céllal érkeztem, hogy egy jó csapatot csináljak, amely képes lesz arra, hogy jó eredményt érjen el a 2015/2016-os szezonban. A felkészülés során Hendlein Roland esett ki a munkából huzamosabb időre, utána pedig sorra jöttek a sérülések, amelyek végül meghatározó szerepet játszottak a csapat életében. Fodor Márton, Grebenár Péter és Papp Péter nélkül nem lehetett azt az edzésmunkát elvégezni, amelyet korábban elterveztem. Nyolc játékossal nem lehet ugyanúgy gyakorolni, mint egy tucatnyival. Különösen Fodort nem sikerült pótolnunk, ez meghatározó volt. A meccseken a rotáció sem lehetett teljes, ennek következményeként pedig jöttek a vereségek is. Úgy érzem – a jelenlegi körülmények közt –, én ennél jobban nem tudom ezt az együttest felkészíteni. Ezért is hoztam meg ezt a döntést, mert úgy vélem, más valaki talán újabb energiákat is mozgósítani tud az eredményesebb szereplés érdekében.

– Milyen más tényezők játszottak szerepet döntésében?
– Nem volt más ok. Csupán a jelenlegi helyzetnek nem látom a végét, s ezen nagyon nehéz változtatni. Számunkra nem kedveznek az új szabályok sem, az anyagi lehetőségek pedig végesek. Monok Tibor ügyvezető-elnökkel nagyon korrekt a viszonyom, a csapat tagjaival sem volt másként. Szerettem itt lenni, mert kedvesek voltak velem az emberek és szeretettel fogadtak. Tehát nem volt más okom.

– Ilyen esetekben azonnal megkezdődik a szóbeszéd, egyrészt arról, hogy biztos volt más ajánlata, másrészt pedig arról, hogy nem kaptak fizetést. Mi a helyzet ez ügyben?
– Erre könnyen válaszolhatok. Nincs más ajánlatom, tehát jelenleg munkanélküli vagyok. Ez persze nem azt jelenti, hogy miután a történteknek nyilván híre megy, akár ma este, vagy holnap, de az is lehet, hogy egy év múlva ismét megkeresnek egy klubtól, hogy ott dolgozzak. Ami az anyagiakat illeti, én rendre megkaptam a járandóságom, hogy a játékosokkal mi a helyzet, azt nem tudom, mert ehhez semmi közöm, soha nem is foglalkoztam ezzel.

Fotó: sonline.hu
Slide: Delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus