Szekulovics szerint jó úton jár a Falco, Dzunics a védekezést dicsérte

Mindkét edző Sejficet emelte ki a Sopron-Jászberényen - már az Albára készül a Szolnok - a Paksból hiányzik a gyilkos ösztön. 

Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 88-77

Dragan Alekszics, Szolnok (kosarsport.hu): Nehéz sorozat közepette vagyunk, és ezért megpróbáltuk elosztani a játékperceket, és mindenki kapott lehetőséget a meccsen. A végén sajnos lelassult a játékunk, de sikerült legyőznünk a jól játszó Kecskemétet, így nyugodtan készülhetünk a Fehérvár elleni szerdai rangadóra. 

Forray Gábor, KTE (kosarsport.hu): Megérdemelten nyert a Szolnok. A mi együttesünk két kezdő játékosunk elvesztése után is talpra állt, bizonyítva, hogy van tartása, épp ezért büszke vagyok rájuk. A végén pedig megnehezítettük az Olaj dolgát.

Dragan Alekszics és Forray Gábor értékelése a sajtótájékoztatón:

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-70

Dzunic Branislav, Alba (kosarsport.hu): Egylabdás mérkőzés lett ismét, amelyből mi kerültünk ki győztesen. Ez elsősorban az utolsó percek védekezésének volt leginkább köszönhető.

Srecko Sekulovic, Falco (kosarsport.hu): Mindig nehéz meccset játszunk Fehérváron, nálunk kissé zavaró volt Steve Taylor hiánya centerben, kevesebbet tudtam a csapatot rotálni. Az első félidőben nagyon rosszul dobtunk tizenegy próbálkozásunkból csak egy ment be, a szünet után már feljavultunk, és a végén egy labda döntött, akárcsak a legutóbbi fehérvári meccsen. Sajnálom a vereséget, de azt hiszem, hogy jó úton járunk, most is közel álltunk ahhoz, hogy nyerjünk. 

Dzunics Braniszlav videós értékelése:

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 68-59

Schmidt Béla, ASE (kosarsport.hu): Természetesen örülünk a győzelemnek, valóban fizikális mérkőzés volt, ahogy RT is mondta. Ezt is kértem a csapattól, mert tudtam, hogy a szegediek is keményen fognak játszani, főleg a palánk közelében. Valóban rossz dobóformát fogtak ki a vendégek, mi pedig kontrolláltuk a lepattanókat. Azt hiányoltam, hogy a harmadik negyedet nem tudtuk kontrolláltabban, felpörögve játszani, ezt el is vesztettük. Még mindig hiányzik a csapatból, az a gyilkos ösztön, ami kellene ahhoz, hogy megnyugodjunk. Így tényleg egy szoros mérkőzést játszottunk, egy nagyszerű ellenféllel szemben. Nagyon jól esett nekünk ez a győzelem!

Kiss Zsolt, Szedeák (kosarsport.hu): Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek! Gyakorlatilag egész meccsen futottunk az eredmény után. Volt, hogy felzárkóztunk, de ilyenkor mindig meg tudott újulni az ASE. Ha őszinte akarok lenni, akkor nem volt benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, pedig nagyon akartunk. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatunkat, mert többször úgy tűnt, hogy eldőlhet a meccs, de ilyenkor vissza tudtunk kapaszkodni.

A sajtótájékoztató felvétele:

Soproni KC - JP Auto-JKSE 77-91

Horváth Szabolcs, Sopron (kosarsport.hu): Gratulálok a Jászberénynek. A debreceni vereség után tudtuk, hogy nagyon fontos, és nehéz meccs vár ránk. Tudtuk, hogy nem vezetőedzőnk meccsel és nem számíthatunk első számú centerünkre, Ryan Watkinsra sem. Sejtettük, hogy megérezzük középjátékosunk hiányát, de azt nem hogy ennyire... reméltük, csapatként pótolni tudjuk. Sejficset azonban nem tudtuk megállítani, az ő jóvoltából a palánkok alatt nagy fölényben volt a Jászberény. Amikor javult a dobószázalékunk, feljöttünk, de ekkor újabb támadó pattanók utáni kosarakkal ismét elhúzott ellenfelünk, és így alakult ki a végére a nagyobb különbség. Hiába váltottunk védekezést, úgy, hogy a lepattanókat nem tudtuk megszerezni, nem volt esélyünk.

Nikola Lazics, JKSE (kosarsport.hu): Mindkét félnek nagyon fontos volt ez a meccs, mivel mind a Sopron, mind pedig a mi csapatunk vereséggel kezdte az alsóházi középszakaszt. Tudtuk, hogy ellenfelünknek nehézségei vannak, hogy egy nagyon fontos játékosára, centerére, Watkinsra nem számíthat. Ezt próbáltuk kihasználni, sokkal jobban, okosabban játszottunk, mint legutóbb a MAFC ellen, Sejfics dominált a palánkok alatt, szünet után jól is védekeztünk. Gratulálok a fiúknak, Sejfics nagyot alakított, a meccset azonban csapatként nyertük meg, ki kell emeljem -bár nem dobott pontot- Bazsó Brúnót, aki remekül védekezett a negyedik negyedben.

Videó a sajtótájékoztatóról:

MAFC - DEAC 60-76

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Mi ugyanazt játszottuk, amit már Jászberényben és Debrecenben is amikor nyertünk, egyszerűen ma bedeszkázták a gyűrűt. Rossz dobások még rosszabb dobásokat szültek, elbizonytalanodtunk és ezáltal megbüntettük magunkat. Már a ziccereket is kihagytuk. Hatvan ponttal nem lehet nyerni.

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): A félidőben meg kellett nyugtatni a csapatot, mert a nagyon rossz játék után is közel voltunk a MAFC-hoz. Az első félidőben rettentően szenvedtünk a mezőnydobásokkal, a legüresebb helyzeteket is kihagytuk és csak arra volt szükség, hogy megnyugodjunk. A lepattanókkal és a védekezésünkkel alapvetően nem volt gond. Hozzá kell tennem, hogy a MAFC sem dobott jól az első félidőben. Azt gondolom, hogy a szünet után jól reagáltunk az ellenfél védekezésváltásaira és megérdemelten nyertünk.

Peringer Balázs értékelése:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus