Szereti a gulyást és magyarul köszön honosított kosarasunk

Bár még nem játszhat, Govens Darrin is ott lesz a lengyelek, illetve a koszovóiak elleni vb-selejtezőkön a magyar kosárlabda-válogatott mellett. Ivkovic Sztojan szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának elmondta, a Szombathely 29 éves kosarasa annak is köszönheti a megelőlegezett bizalmat, hogy magyarul köszön, és tudja, mi az a gulyás.

Az Egyesült Államokban született Govens Darrin együtt lesz a csapattal, de most még nem játszhat, mivel nem készültek el időben a papírjai. Ivkovics Sztojan szerint most kiderül, hogy jövőre biztosan számítani fog-e a kosarasra. A lengyelek ellen azonban a 12-es névsor honosítottja most még a kecskeméti center, Karahodzsics Kemal volt.

Ivkovicsnak az Eb előtt nem volt szerencséje az amerikai játékosokkal, most ki is emelte, hogy nem csak a kosártudás és az útlevél számít. Szerinte a játékosoknak minden szempontból be kell illeszkedniük a magyar közegbe. "Fontos, ha tud köszönni magyarul, ha tud velünk együttműködni, ha tudja, mi a gulyás. Egy idő után, most azt érzem, Govens Darrinnek itt a helye. Lengyelországba és Debrecenbe is jön velünk, de nem fog játszani, és utána kiderül, hogy idevaló-e, hogy ő egy fekete magyar-e vagy nem."

"Fontos, hogy ott lehetek majd a csapattal. Így egyszerűbb lesz felvenni a ritmust, alkalmazkodni a csapat játékához és persze hozzászokhatok a hangulathoz is. Láthatom a srácokat küzdeni, és ha a pályán nem is, de mellőle buzdíthatom őket én is" - mondta a Sport 24-nek Govens.

A Barcelona játékosa, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem játszik a két tétmeccsen, a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert pedig a generációváltás miatt nem szerepel Bydgoszczban. "A legfontosabb most, hogy a fiatalok sallangmentesen beépüljenek a csapatba, de szerintem ezzel nem lesz probléma, mindenkit ismerünk és örömmel fogadtunk. Jó játékosok, nem véletlenül vannak a válogatottban, biztos vagyok benne, hogy helyt fognak állni ilyen szinten is. A magyar bajnokságban vagyon jól játszik mindenki, tele önbizalommal. A legtöbb játékos még jobb is a saját csapatában, mint a légiósok, aminek nagyon-nagyon örülök. Kíváncsian várom, hogyan fognak ezen a magas szinten játszani" - mondta el a várakozásait az Eb egyik legjobb magyarja, Vojvoda Dávid.

Forrás - DIGI Sport - Sport 24
Foto, Slide - Unger Tamás, fiba.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus