Szűk, de minőségi lesz a rotáció Kaposváron

Megkezdte a felkészülést az új szezonra a Kaposvári KK - Fekete Ádámot kérdeztük a várakozásokról. 

Érdekes szerkezetben fog játszani idén a felkészülést ma kezdő Kaposvári KK, hiszen a hármas-négyes-ötös posztot a kezdőcsapatban Tomislav Ivosev, Hendlein Roland és Marko Spica feladata lesz megoldani - erről kérdeztük az együttes trénerét, Fekete Ádámot.

"A mai kosárlabdában pontosan az a lényeg, hogy olyan játékosok kellenek, akik több poszton is bevethetőek. Főleg egy olyan csapatban, ahol nagyon szűk a rotáció és nem azért szűk, mert én ezt szeretném, hanem mert ilyenek az anyagi lehetőségeink. Ha minőségi játékost akarunk igazolni, az azzal jár, hogy több posztot is meg tudjon oldani" - mondta erről a vezetőedző.

"Ivosev fiatal játékos, aki az utánpótlásban és amikor Magyarországra került, akkor hármas poszton játszott, később kényszerből négyest, vagy ötöst is. Ellenünk is fogott ötös posztos játékosokat is, ez is azt mondatja, hogy ő mindhárom helyen bevethető, nálunk pedig ez volt az a hendikep vele kapcsolatban, amely miatt nagyon komoly energiákat mozgósítottunk a leigazolása érdekében."

"Szerintem sok kombináció lehetséges, én a legjobb formámat akarom hozni. Remélem, hogy okozunk nehézségeket az ellenfeleknek, akiknek nem lesz könnyű dolguk levédekezni minket és felkészülni ránk" - mondta ezzel kapcsolatban az említett Tomislav Ivosev.

"Baki Geri is hármas, aki bevethető négyesben, itt van Grebi, aki Markónak tud segíteni ötösben, úgyhogy ők nagyon jól meg tudják oldani ezt a három posztot minőségben. Nyilván kockáztattunk, de addig nyújtózkodunk, amíg a takaró ér" - magyarázta a rotációval kapcsolatos terveket Fekete és azt is hozzátette: számol a helyi fiatalokkal.

"Most itt van négy kaposvári fiatal, nekik ez nagy lehetőség, amit nem akarok tőlük elvenni, vagy a leendő perceiket csökkenteni, hiszen kemény éveket eltöltöttek már a csapatnál. Elsősorban Papp Peti lesz stabil tag, edzésen látszik, hogy stabil A-csoportos játékos, most a mérkőzéseken is be kell ezt bizonyítania, de teljesen biztos vagyok abban, hogy ő ezt meg tudja oldani. Most vannak olyan fiataljaink, akikben van ambíció, nekik lehetőséget fogunk biztosítani" - tért ki az utánpótlásra és a helyi fiatalokra Fekete Ádám.

A csapat ma délelőtt kezdte meg a felkészülést, ahonnan három légiós (Marko Spica, Chris Dunn és Mo Evans), valamint Grebenár Péter igazoltan volt távol. A gárda a következő hetekben elsősorban a fizikális edzésekre koncentrál (Fehér Iván kondícionális edző irányításával), de a délutáni foglalkozásokon már a kosárlabda is előkerül, hiszen Fekete Ádám szerint sok munka áll előttük.

A felkészülési programban előzetesen kilenc mérkőzés szerepel, amelyek közül lesznek olyanok, ahol az említett fiatalok több lehetőséget fognak kapni.

fotó: delfinek.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus