Tenter: A győzelem megvan, más nem számít

Az Alba Fehérvár vezetőedzője, Marcel Tenter adott interjút a csapat hivatalos honlapjának, az albakosar.hu-nak, amelyben a Jászberény elleni meccsről beszélt leginkább, de kitért a soron következő, ZTE elleni mérkőzésre is. A cikkből az is kiderül, Simon Balázs már edzésbe állt, a hétvégén talán már játszik ő is.

Az albakosar.hu interjúja Tenterrel:

Bajnokságot kezdeni, még hazai pályán, könnyebbnek gondolt ellenféllel szemben sem egyszerű műfaj. A papírforma-győzelem nem csal ki különösebb érzelmeket a szurkolókból, ellenben ha valami nem stimmel... Nos, a Jászbrény ellen olyan magabiztosan nyertünk, hogy nincs ok fanyalgásra, az inkább csak statisztikai érdekesség, milyen sok triplát kaptunk. Marcel Tenter nem is szívesen beszélt erről, sem magáról a meccsről, mint mondta, egy ilyen nyitányon, ahol még igazából senki nincs képben a csapatokat illetően, miközben az elvárás nagy, egyetlen dolog számít: a győzelem. Ez pedig megvolt.
 
"Az biztos, hogy jól dobó csapat a Jászberény, majd kiderül, csak ezzel lehet-e meccset nyerni. De végül is már nem fontos. A cél a győzelem volt, ez sikerült, semmi más nem számít. Nem is akarok túl sokat beszélni erről, úgy érzem, jól játszottunk, sok jó egyéni teljesítmény volt, és egyetlen pillanatig sem lehetett kérdéses a győzelmünk. Dobtunk 104 pontot, sokat a jó védekezésből indulva, amit a 24 szerzett labdánk is igazol. De védelem ellen is okosan játszottunk, és ha kicsit felzárkózott az ellenfél, mindig odafigyeltünk. Összességében nem kell túlragozni ezt a meccset" - értékelt tényleg tömören az Alba edzője. Aki talán a következő mérkőzésen már számíthat Simon Balázsra, hiszen csapatkapitányunk egy kedvező MRI-vizsgálat után edzésbe állt.
 
A ZTE lesz a hétvégi ellenfél, a zalaiak nagyon súlyos vereséget szenvedtek Nyíregyházán, de hazai parketten biztosan nehéz feladat elé állítják a mieinket. Ahogy Marcel Tenter fogalmazott: "Mindent meg fognak tenni, hogy nyerjenek - de mi is. Mentálisan úgy kell teljesíteni, hogy azon a meccsen is elérjük a célunkat."

Foto, Forrás, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus