Teo Cizmic a lemondása okairól

Az Egis Körmend múlt héten lemondó vezetőedzője, Teo Cizmic adott interjút a vaol.hu-nak, amelyben többek között elmondta, miért köszönt el a vasi együttestől.

A vaol.hu által készített interjúban többek között előkerül, hogyan érzi most magát, mit csinál jelenleg Teo Cizmic, az Egis Körmend múlt pénteken lemondó vezetőedzője, illetve hogy mit emelne ki Körmendről. Emellett tették fel neki a kérdést, ami sokakat foglalkoztat:
 

- De miért lépett Körmendről tovább?

- Nincs egyetlen kiváltó oka a távozásomnak. Voltak gondjaink a szezonban, amelyek már több hónapra mutattak vissza, és amelyek az elmúlt két-­három hétben csúcsosodtak ki. Ezekben mindenkinek volt része, felelőssége, természetesen nekem is. Sajnos néha a felvetésekre nem jöttek olyan gyorsan a reakciók, mint ahogy a szezon haladt előre. Pedig idáig minden olyan célunkat elértünk, amit nyáron kitűztük. De nem láttam annak lehetőségét, hogy ezeket bővítsük, fokozzuk.

Jól kezdtük a szezont, továbbléptünk a nemzetközi porondon, a következő fontos cél az volt, hogy ott legyünk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Ezeket mind el is értük, de most nem láttam lehetőségét annak, hogy valami ennél is extrábbat, jobbat teljesítsünk. És ez valamennyiünkre vonatkozik. Rám, a klubvezetésre és a játékosokra egyaránt.

Remek időszakot töltöttünk együtt, és az első szezon után, amikor itt maradtam, reméltem, hogy hasonló módon tudunk építkezni, hogy tudunk tenni még egy lépést előre - folytatta a szakember. Reméltem, hogy valamennyien ugyanezt akarjuk. A klub és a játékosok is. Nem tudnék, mert nem is lehet egyetlen személyt megnevezni, hogy ez ki miatt nem alakult így. Nincsenek, és nem kell bűnbakot keresni.

Szívből remélem, hogy ez a lépésem előbbre visz minket, vagyis a klubot, és nem történnek meg ugyanazok a dolgok újra, hogy mondjuk minden elhatározás megvalósításával napokat, heteket várnak. Nagyon remélem, hogy a történtek pozitív lökést adnak a klub munkájához és a játékosoknak ahhoz, hogy miként is éljék az életüket. A szándékom az volt, hogy "ébresztőt fújjak", felkavarjam az állóvizet, hogy ezek a dolgok megváltozzanak, jobban menjenek. Ez igaz a játékosokra és igaz azokra, akik a klub menedzsmentjében dolgoznak. Szeretném, ha még nagyobb energiával, összefogva végeznék a dolgukat.

A teljes interjút ezen a linken elolvashatjátok!


Forrás - vaol.hu
Foto, Slide - vaol.hu, Szendi Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus