Thomas büszke arra, hogy magyar válogatott lehet

Szenzációs játékkal, 34 pontos  és 11 gólpasszos dupla-duplával fejezte be Kaposváron a szezont az SKC irányítója, Jermaine Thomas. A soproni színekben a harmadik szezonját “lehúzó” honosított játékmester nyáron a válogatott edzőtáborozására tér vissza, méghozzá hamarosan, július elején

A Sopronban csak JT becenévre hallgató kosaras a soproni éveit megelőzően már szerepelt Dombóváron, a MAFC-ban és Körmenden is, mindenütt meghatározó játékos volt, Körmenden ezüstérmes lett.

- Sopronban óriási siker ez az eredmény, a Magyar Kupa ezüst és a bajnoki bronz. Szerinted is, aki azért már soproni éveid előtt is több szezon játszottál már a magyar bajnokságban nagy siker az SKC szereplése?

- Igen, én is így érzem. A kupában meg tudtuk verni a Paksot, s csak nagyon kevés hiányzott a Szolnok ellen is, amikor a vereség ellenére is ünnepeltek a szurkolók. A Kaposvár elleni második, idegenbeli meccsen pedig már szinte teljesen “elfogytunk”, s mégis sikerült – némi szerencsével ugyan – vesztett helyzetből fordítani s nyerni. De hasonló volt az előző évi bajnok, az Alba Fehérvár otthonában, a negyeddöntő negyedik meccsén elért sikerünk.

- Mit gondolsz, mitől lett ennyire jó a csapat?

- Aránylag új csapat jött össze, mielőtt Sopronba igazoltam volna, csak Takács Norbival és Lapajjal, azaz Tóth Gerivel játszottam együtt. Nekem személy szerint óriási segítség volt Ruják András érkezése és játéka, Ha elfáradtam, egyrészt tudott helyettesíteni, amikor pedig együtt voltunk a pályán, gyakorlatilag automatikusan tudtuk váltani egymást az egyes és a kettes poszton. Kaposváron például az első félidőben nekem ment a dobás, a hosszabbításban pedig ő szerzett nagyon fontos kosarakat, nagyon jó vele együtt lenni a pályán. Jót tett a csapatnak Milos Boriszov érkezése is, amellett, hogy kosárra veszélyes, az összjátékot is nagyon érzi, s ennek köszönhetően másokat is jól tud helyzetbe hozni. Vele sokkal hatékonyabb, veszélyesebb lett a játékunk. És csapatként, egységként nagyon erősek voltunk.

- Megkaptad a magyar állampolgárságot és Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány meghívott a válogatott keretbe. Hogyan fogadtad a hírt?

- Nagy megtiszteltetésnek veszem és büszke vagyok rá. A kapitánnyal egyszer, a Kecskemét meccs előtt röviden beszéltem, gratulált, s jelezte: számít rám. Július hetedikén kezdődik a felkészülés, akkorra kell visszajönnöm. Ismerem a magyar játékosokat, az európai mezőnyt már kevésbé. Mindent elkövetek azért, hogy minél jobban szerepeljen a csapat.

- Amerikában mit szóltak a rokonok, barátok, amikor megtudták?

- Először nagyon elcsodálkoztak, meglepődtek, majd örültek, különösen a szüleim és az igazán közeli barátaim. Nyáron pedig majd ők is szorítanak nekem – és persze a magyar válogatottnak.

Fotó, forrás: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus