Timbus mester szerint a MAFC újra elkaphatja a fonalat

A fővárosi gárda vezetőedzője az új légiósról (és kalandos megszerzéséről), illetve a csapat felfrissítéséről nyilatkozott a TV-s derbi előtt

Mi a véleményed eddig az új amerikairól, a 203 centis, 112 kilós Ricardo Glenn-ről, aki Ukrajnából érkezett, hogy segítse a csapatot céljai elérésében?

Próbáltunk egy másféle játékstílust képviselő magasembert találni, mint a jelenleg sérült görög centerünk, ez szerintem sikerült is. Tetszik, hogy mennyire keményen dolgozik az edzéseken és jól is védekezik.

Tényleg annyira kalandos volt az ő elhozatala?

Abszolút, hiszen már majdnem egy hónapja megtaláltuk. Ukrajnában játszott, mondták, hogy minden rendben lesz vele és tud jönni, s nekem nagyon meg is tetszett, amit láttam belőle. Aztán végül sokáig nem engedték el a tervekkel ellentétben, mire meg összejött volna a dolog, nem jött össze az utaztatása. Ezért úgy döntöttünk a klub egyik alkalmazottjával, hogy bepattanunk a kocsiba és elmegyünk Ukrajnába érte.

Ott három órára különállítottak minket a határon, először azon csodálkoztak, hogy svéd útlevéllel mit csinál egy ember egy magyar kocsiban és miért megy át éjfélkor az ukrán határon, majd egy kis idő után miért jön vissza a svéd egy nagy amerikaival a kocsiban, aki több mint 90 napot töltött Ukrajnában. A végén azzal jutottunk dűlőre, hogy jött valaki, aki látta Ricardót a TV-ben és mondta, hogy "Hoverla - Himik, Basketbalista" - utalva arra, hogy milyen meccsen látta - aztán kifizettünk 25 eurót és mehettünk is végre tovább.

Mióta edz a csapattal és mikor mutatkozhat be?

Csütörtök óta van velünk, a papírjai sorsáról viszont egyelőre nem tudok mit mondani, szeretnénk, hogy minél hamarabb beszállhasson, de ez az ukránoktól is függ.

Mi a helyzet Sztavrosz Tuciarakisz sérülésével?

Jobb már a sérülése, a válla jól gyógyul, még három-négy hét kihagyás várhat rá, akkor tájt meglátjuk, hogy mennyire fáj neki, onnantól már a fájdalomküszöbtől függ majd, hogy mikor szállhat be újra. Műteni szerencsére nem kellett, nem szakadt el a szalag, csak húzódott.

Volt most másfél hete a csapatnak mérkőzés nélkül. Mire akartátok felhasználni ezt az időt?

Volt sok kisebb sérülésünk, ezeknek a regenerálására, aztán amikor csütörtökön megjött az új srác, akkor tudtunk hetek óta először öt az öt ellen játszani edzésen. Rengetegen voltak betegek is, de mostanra újra van energia is a csapatban, látja mindenki, hogy végre vissza tudunk térni a régi rendszerhez az extra alacsony szerkezet után, ami az elején bejött, aztán később már annyira nem. Ez nagyon fontos dolog most nekünk.

Jött az utóbbi időszakban még egy új játékos, az amúgy MAFC-nevelés, Faragó Péter. Róla mi a véleményed eddig?

Ő betegség miatt még nem edzett annyit velünk, hogy kialakult véleményem legyen róla, de az látszik, hogy képességek tekintetében rendben van és tud nekünk segíteni.

Mik a célok a következő hetekre?

A következő, Körmend elleni csatát meg kell nyernünk itthon. Én fejben mindig gondolkodok kicsit előbbre is, azaz próbálom kitalálni, hogyan kell majd játszanunk az alsóházban az ottani ellenfelekkel szemben és mit kell tennünk, hogy a lehető legtöbbet fejlődjünk az ottani megmérettetéseinkig.

Köszönjük az interjút!

Fotó: facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus