Vágvölgyi Ákos decemberben térhet vissza

A Szeged 19 éves tehetsége még márciusban szenvedett súlyos sérülést, novemberben kezdhet el teljes intenzitással edzeni. 

Márciusban szenvedett súlyos térdsérülést Vágvölgyi Ákos, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatának tehetsége. A 19 éves hátvéd azóta a rehabilitációt végzi, és bár a konditeremben már a társakkal együtt készülhet, a labda még távol van tőle.

– Az előző szezon vége és a következő eleje is kiesik számomra, körülbelül kilenc hónap, mire a keresztszalag- szakadás után a jobb térdem százszázalékos állapotba kerül. A kondival és a futással már nincs baj, de a labdás gyakorlatokba nem szállhatok be, mert az irányváltás még nem megy. Az orvosok szerint novemberben edzhetek újra teljes intenzitással, a visszatérésre pedig decemberig kell várnom – mondta a delmagyar.hu-nak Vágvölgyi.

A játékosnak nem kellett messzire mennie, hogy a szalagsérülésről kérdezősködjön: csapattársának, Kiss Zsoltnak is volt már hasonló problémája.

– Főleg az elején kérdezgettem Koltit, hogy mit kellene éreznem, bíztam benne, hogy nem szakadt a szalag. Először úgy is tűnt, kisebb a baj, végül azonban nem úsztam meg a rossz hírt. Különmunkát is végzek, hogy minél hamarabb megerősödjön a szalag, gyógy- és vízi torna szerepel a programomban.

A Szedeák edzői stábjába a nyáron kapcsolódott be a játékosként világbajnok szerb Milenko Topics. Mivel Vágvölgyi sérülése miatt még kimarad a gyakorlatokból, csak kívülről láthatja, milyen változást hozott Nikola Lazics segítője.

– Már a karizmájával hatással van ránk, hatalmas névről van szó, megtiszteltetés vele dolgozni. Az egyéni képzésekben is nagy szerep lesz, mert már most vannak olyan gyakorlataink, amilyenek tavaly még nem voltak – tette hozzá Vágvölgyi.

fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus