Válogatott játékosok amatőr szerződéssel Kecskeméten

Jó döntés volt a B-csoport, az összeszokottság a legnagyobb fegyver, a hozzáállás és a védekezés már rendben – vélekedik Sztojan Ivkovics, aki csapatával a Kaposvárt fogadja péntek este a bajnoki rajton a Petőfi Népének adott igen bő és sok érdekes témát érintő interjújában. 

- Egyetért azzal, hogy kosárlázban ég Kecskemét?

- Ez majd péntek este kiderül. Az biztos, hogy a játékosokat és engem is egyre többen állítanak meg az utcán, érdeklődve a csapat felől. Az ötödik szezonom kezdem meg Kecskeméten. Voltak nehéz éveink, de szerencsére most ismét az őt megillető helyre került a városban a kosárlabda. Van egy stabil A-ligás klub, és van egy kiváló utánpótlás-nevelő bázis, a Mercedes Kosárlabda Akadémia.

- Úgy tűnik, jó döntés volt a B-csoportban való indulás az előző bajnoki szezonban.
- Minden azt igazolja, hogy a lehető legjobb. Külön öröm számunkra, hogy a szurkolóink akkor sem pártoltak el tőlünk. Ebben a szezonban ezért is szeretnénk kedveskedni nekik a nagyon baráti bérletárakkal. Bízom benne, hogy egy nagy kosaras csal jön létre Kecskeméten.

- Visszatérve a lázra: jó lenne szinten tartani…
- Azon dolgozunk, hogy legyen egy jó csapat, és jöjjenek a győzelmek, ha így lesz, akkor a láz is megmarad.

- A Nyíregyháza ellen volt az utolsó felkészülési meccsük, 86-58-ra nyertek a Messzi-csarnokban. Mondhatni, jól sikerült a főpróba. Milyen lesz a premier?
- Bízom benne, hogy jó. Sokan mondják, hogy az egyik legfontosabb meccsünket játsszuk péntek este. Én nem így gondolom, minden mérkőzés egyformán fontos. A Kecskeméten jól ismert Bojan Lapov barátom mindig azt mondta, hogy mindenki ellen jól kell játszani. Az első három fordulóban tőlünk magasabban jegyzett csapatokkal találkozunk, de számomra nem lesz meglepetés, ha legyőzzük bármelyiket is.

- Az első három fordulóban a Kaposvárral, a Szombathellyel és a Sopronnal találkoznak. Mindhárom együttesben van amerikai játékos, ahogy a legtöbb gárdában az élvonalban. A KTE-ben nincs. Mi ennek az oka?
- Legfőképp az anyagiak. Egy amerikai kipróbálása egymillió forintba kerül, és még az sem biztos, hogy megfelel. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak. Hat felnőtt játékosunknak van profi szerződése. A többiek mind amatőr státuszban szerepelnek nálunk, köztük a Pongó-testvérek, Mészáros Máté, Davorin Kuntics. Mind a négyen rég velünk dolgoznak, rengeteget fejlődtek, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon jól járunk velük.

- Mészáros és a Pongó-testvérek végig játszották a B-csoportot. Még mindig a rutintalanabbak közé tartoznak?
- Az A-csoportban mindenképpen. Ez egészen más, mint a második vonal. Sem ők, sem Kuntics és Karahodzics nem szerepelt még az élvonalban, az ott megszerezhető rutin hiányzik belőlük.

- Akkor sorsdöntő szezon elé néznek.
- Dehogy néznek! Teszik a dolgukat, ahogy eddig is tették, és akkor baj nem lehet. Az együttes szereplését illetően a felelősség az enyém. A csapat becsülettel dolgozott, bízom a fiúkban. Nekünk van egy olyan fegyverünk, ami másnak nincs: a gárda hosszú idő óta nem változott különösebben. A B-csoportban is zömében a mostani játékosok szerepeltek. Nagyon büszke vagyok rá, hogy szépen, lassan lépkedve felépítettük ezt a mostani csapatot.

- És milyen lesz ez a mostani csapat?
- Az már a felkészülési tornákon is látszott, hogy a játékosok hozzáállásával, a csapat védekezésével nincs baj. Remélem, hogy ez a tétmeccseken sem lesz másképp. Azt szeretném, ha mindegyik ellenfelünk úgy beszélne rólunk, hogy kellemetlen együttes vagyunk.

Forrás: Petőfi Népe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus