Változások az Olaj kispadján és/vagy állományában?

A Szolnoki Olaj KK vezetőedzője, Dragan Alekszics sejtelmesen fogalmazott a tegnapi, Lietuvos Rytas elleni vereséget követően.

A Szolnoki Olaj KK hivatalos honlapja, a szolnokiolaj.hu jelentette meg az alábbi nyilatkozatot a tegnapi mérkőzést követően:

"Dragan Aleksic: A litvánok a legmagasabb színvonalon játszottak, gyorsabbak, erősebbek voltak védekezésben, és tönkretették a támadójátékunkat. Rengeteg erőnket emésztett fel, hogy felvegyük velük a harcot, aztán már összpontosítani sem tudtunk, és a könnyű dobóhelyzeteket is kihagytunk. Edzői karrierem legnagyobb csalódása ez, nem tudom mi lesz a következő lépés, de beszélek az elnökkel."


Azt ugyan nem tudni, hogy a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője, Dragan Alekszics pontosan mire gondolt a Dr. Nyerges Zsolttal történő találkozóval kapcsolatban, de ő is lépésről beszélt - gyaníthatóan személyi változás lesz, de kapott már hideget-meleget a tréner és több játékos is, nem tudni, hol akarhatnak belenyúlni a mostani állapotokba. Aztán persze az is elképzelhető, hogy nem fognak (egyelőre) lépni semmit, de az szinte kizárt, hogy sokáig tétlenül nézzék a jelenlegi játékot és eredményeket, eddig ugyanis jelentősen elmaradt a várakozásoktól a Szolnok. Már a magyar bajnokságban sem veretlenek, de ebben az idényben deklaráltan a EuroCup a legfontosabb a csapat számára, a legnyerhetőbbnek tűnő idegenbeli találkozót és egy hazait pedig már az első két fordulóban elbuktak.

Mindenesetre érdekes napok, hetek elé néz a Tisza-parti klub, hiszen túl sok idejük nincs arra, hogy rendbe tegyék a keretet fejben vagy változtassanak akár a játékosoknál, akár a kispadon. Egy hét múlva a Zenit Szentpétervár látogat Szolnokra, márpedig egy újabb vereséggel elúsznak a reális esélyek a továbbjutásra (nem a 0-3-as mérleg miatt, hanem azért, mert 3 győzelem szinte kizárt, hogy elég a csoportban az első négy közé kerüléshez, ennél több siker eléréséhez pedig idegenben is nyerni kellene, ha a Zenittől is vereséget szenved az Olaj).
 

Wittmann Krisztián is nyilatkozott egyébként a találkozót követően - szerinte fantasztikusan játszott a Lietuvos Rytas a litvánok által 89-65-re megnyert összecsapáson, gratulálniuk kell, mert teljesen megérdemelten nyert az ellenfél. A hátvéd szerint nagyon sok üres dobóhelyzetet és büntetőt hagytak ki, de pozitívum szerinte, hogy 30 pontos hátrányban sem adták fel, így nem nőtt tovább a különbség, hanem felálltak a padlóról, amennyire lehetett. Wittmann szerint a litvánok túl gyorsak, túl erősek, túl intenzívek voltak, ezzel nem tudják felvenni a versenyt jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus