Váradi Kornél: "Szeretnénk jó meccset játszani Szolnokon"

A Sopron KC trénere elmondása szerint a saját játékukkal is sokat foglalkoztak - dicsérte a Szolnok nemzetközi eredményeit és keretét - a saját játékát akarja játszani a Sopron.

A Sopron KC hivatalos honlapja, az sakc.hu készített interjút a gárda vezetőedzőjével, Váradi Kornéllal a ma esti, Szolnoki Olaj KK elleni összecsapás előtt:

– A heti felkészülés során a saját játékunk “összerakásán”, vagy a Szolnok elleni taktika kidolgozásán volt a fő hangsúly? – fordultunk a kérdéssel vezetőedzőnkhöz.

– Így, hogy bő egy hete teljes a keret, sokat foglalkoztunk azzal, hogy összeszokjon a gárda. Sok szituációs gyakorlatot végeztünk, remélem, sikerült jelentősen előrelépni abban a tekintetben, hogy megismerjék egymás a pályán a fiúk. A heti munkában a főszerep tehát a csapat saját játékának kialakításán volt, de a hét második felében már a Szolnok elleni taktika is “terítékre került”.

– Annyiból pikáns lesz a csata, hogy az ellenfél kispadján csapatunk előző edzője, Dragan Alekszics ül majd. Mit érdemes tudni a jelenlegi Olajról?

– A Szolnok fényes nemzetközi sikerekkel – török csapaton jutott túl az Európa-kupa selejtezőjének első körében, hét közben pedig svéd riválist vert fölényesen – valamint egy “sima” pécsi sikerrel kezdte a szezont. A jó nemzetközi eredményeihez ezúton is gratulálok neki, s a többi magyar csapatnak egyaránt.

Az Olaj nagy iramban, gyors, agresszív kosárlabdát játszik, sok kiváló egyéni képességű kosarassal a keretében, úgy magyarokkal, mind légiósokkal. A nemzetközi sikerek nyilván csapatként is összekovácsolják ellenfelünket.

– Mi a cél Szolnokon?

– Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani az Olaj otthonában. Végig maximális koncentrációval megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, majd kiderül, mire lehet ez elég Szolnokon.


Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Wolfinger Béla, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus