Vaskó György: "A szívünket-lelkünket kitesszük a pályára"

A Nyíregyháza 17 éves játékosa szerint az a minimum, hogy védekezésben 100%-osan odateszik magukat, de támadásban is bizonyítottak már többen is a fiatalok közül, hogy nem érdemes őket feladni a védőknek.

A szon.hu interjúja a Nyíregyháza Blue Sharks 17 éves játékosával, Vaskó Györggyel:

Ha valakire, akkor Vaskó Györgyre igaz a mondás, hogy kicsi a bors, de erős. A maga 180 centijével nem magasodik ki a kosarasok mezőnyéből, de fizikai erejének és hallatlan elszántságának köszönhetően az NB I B csoportos mezőnyben is bontogatja szárnyait a Nyíregyháza Blue Sharks 17 éves, junior bajnoki címmel is rendelkező irányítója. Ahogy tette azt csapata vasárnapi mérkőzésén, amikor is 11 ponttal, azon belül három sikeres tripladobással járult hozzá a Győr elleni 85–69-es győzelemhez.

– Mivel Sitku Marci sérülés miatt nem tudott játszani, számítani lehetett rá, hogy Mokánszki Máté sok időt tölt a pályán, és arra is, hogy nekem is jut majd jócskán lehetőség – utalt a kötelezően alkalmazandó fiatalszabályra Vaskó György. – Bátor játékot kérnek ilyenkor tőlünk, az a minimum, hogy védekezésben száz százalékot adunk és a szívünket-lelkünket kitesszük a pályára, ezek mellett a kínálkozó üres dobóhelyzeteket is nyugodtan elvállalhatjuk.

Ami a szívet és a lelket illeti, azzal Vaskó Gyurcinál nincs probléma, hiszen aki ismeri őt egészen kicsi kora óta, az tudja róla, képes meghalni a csapatáért. És az üres helyzetek is neki vannak kitalálva, akkor is, ha nem közvetlenül a triplavonaltól, hanem egy-két méterrel mögüle kell elengednie a labdát.

– Szerencsére a csapatban sok a jól passzoló játékos, a mezőnysorból Bus Ivántól várhatom elsősorban a jó átadásokat, de a palánk alól Czinger Zoltánnak is van szíve kiosztani a labdát – mondja erről a Vasvári-gimnázium tizenkettedikese. – Hajlamosak az ellenfelek arra, hogy bennünket, fiatalokat úgymond feladnak védekezésben, gondolván, hogy mi vagyunk a lyuk a csapatban, de szerencsére többször és többen bizonyítottuk már, hogy ez nem így van. Ami engem illet, ebben a bajnokságban a Bonyhád ellen idegenben és most is jól ment a játék, a Veszprém ellen kevésbé voltam ponterős, de akkor gólpasszokkal igyekeztem segíteni a társaimat.

Forrás - szon.hu
Foto, Slide - Pusztai Sándor, szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus