Videós és szöveges felvezetők a mai NBI/A-s meccsek előtt

Minden érintett elmondta a véleményét, eseménydús játéknapra számíthatunk!

 

DEAC - Alba Fehérvár 

Kovács Adrián, DEAC (deacbasket.hu): Keron érkezése bizonyára új impulzusokat ad majd, ez már az eddigi edzéseken is látszott. Ő egy olyan játékos, aki még hiányzott a játékunkból, nagyon sokat várunk tőle, reméljük, hogy sikerül beváltania a hozzá fűzött reményeket. Nagyon várjuk már a mérkőzést, a bajnokcsapat ellen mindig nagy élmény játszani, reméljük sokan fognak buzdítani minket a helyszínen is. Elképesztő formában vannak mostanában, nagyon erős a játékosállományuk. Készültünk belőlük, tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk, hogy jó mérkőzést játszunk ellenük. A múlt héten csütörtökön játszottunk, így egy kicsivel több időnk volt magunkkal is foglalkozni, igyekszünk kijavítani a hibáinkat. Mivel az Alba szerdán még nemzetközi mérkőzést játszott, ezért talán kicsit fáradtabbak lesznek, valamint belőlünk sem volt idejük annyit készülni. Összességében közönségszórakoztató és látványos mérkőzésre számítok.

Dzunics Braniszlav, Alba (albakosar.hu): Nehéz meccsre számítunk, ami nem újdonság, a bajnokságban minden összecsapás kiélezett küzdelmet hoz. Bár természetesen nyerni szeretnénk, tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A Debrecen a szezonban már többször megmutatta, hogy méltó ellenfele bárkinek. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, méghozzá minél jobban. Koncentrált, feszes védekezés kell a sikerhez.

Chris Horton (Alba) videóinterjúja:

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): A ZTE ellen kulcsfontosságú meccs vár ránk, hiszen hasonlóan állunk a bajnokságban. Ha ezt megnyerjük, leszakíthatjuk ellenfelünket és egy „kétgyőzelemnyi űrt” képzünk magunk alatt a tabellán, ráadásul mivel ősszel idegenben is legyőztük őket, az egymás elleni is nekünk kedvezne. Nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt a meccset. Mivel a Debrecen ellen már múlt csütörtökön lejátszottuk a bajnokinkat, gyakorlatilag múlt szombat óta a ZTE elleni találkozóra készülünk. A ZTE játéka teljesen más lett, mióta visszatért hozzájuk James Kinney. Kiváló irányítónak tartom, amit rendre bizonyít is, teljesen megváltoztatta a játék képét. Jól passzol, dob és tör be, érti és ismeri a játékot, nagy hatással tud lenni a mérkőzésekre. A hátvédjeinknek meg kell érteniük, hogy ennek a meccs megnyeréséhez maximálisan kell koncentrálniuk nem csak támadásban, de védekezésben is. Ahhoz, hogy az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni, mindenkinek magasabb szintű kosárlabdát kell játszania, nem férnek bele a gyengébb teljesítmények.

Gulyás Milán és Pajor Dávid (ASE) videóinterjúja:

Szabó Zsolt, ZTE (zaol.hu): Egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, főleg azért, mert a Duna-partiak otthon játszanak és hazai pályán nagyon eredményesek. Szerintem küzdelmes találkozó elé nézünk, és nagyon jól kell védekezni. a Paks szintén egy olyan csapat, amelyik esélyes a felsőházra, ahová öt csapat jut be. Vagyis, nekik is nagyon fontos lesz ez a találkozó, így mondhatom, hogy nagy téttel bíró összecsapás jön. Ráadásul mi az ősszel kikaptunk a Pakstól hazai pályán, így érthető, hogy nekünk most miért lenne fontosabb a győzelem. Annyit még elmondanék, hogy a legutóbbi találkozásunk óta csapatunk nagyon sokat változott, s mindenképpen pozitív előjellel. Éppen ezért, bízom a győzelemben is.

Egis Körmend - Soproni KC 

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Lendületes, energikus játékot várok a fiúktól, szeretnénk, ha Dillard bemutatkozása jól sikerülne és győzelemmel tudna debütálni a csapatban. 

Németh Ákos (Körmend) videóinterjúja:

A sakc.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

Sabáli Balázs, Sopron (vaol.hu): A védekezés döntő lehet, jó lenne, ha a Körmend gyors indításait, külső dobásait meg tudnánk akadályozni. Dillard nagyon képzett, kiváló játékos, a kérdés az, hogy néhány nap alatt mennyire tudott beilleszkedni a csapatba.

Tóth Gergely (Sopron) videóinterjúja:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-JKSE 

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a papírformát a pályán érvényesíteni is kell, és mint tudjuk, a kötelező győzelmek mindig nehezek. Nem becsüljük le a Jászberényt, tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelünk rutinos csapat és hat-hét játékost tud forgatni. Sejfic kiváló center, Nelson és Wallace személyében van két ponterős irányítója, és Lucic valamint Rakic is sok nagy csatát megélt. Ugyanakkor úgy érzem, hogy minőségben jobbak vagyunk, csapatként is jobban funkcionálunk, hosszabb a kispadunk, ráadásul hazai pályán játszhatunk – és feltett szándékunk, hogy továbbra is veretlenek maradjunk az Arena Savariában. Ellenfelünk jó formában van és felszabadultan léphet pályára, nincs veszítenivalója. Vagyis nagyon határozottan kell kezdenünk, nem szabad, hogy a Jászberény lendületbe jöjjön. A recept egyszerű, már az első percekben gyors, agresszív játékkal kell előrukkolni, és a folytatásban is sok futásra kell kényszerítenünk ellenfelünket. Ha ott akarunk maradni a közvetlen élmezőnyben, akkor a Jászberény ellen hazai pályán nem hibázhatunk. Tudják ezt a játékosok is, felkészülten, motiváltan várják a meccset. Nincs hiányzónk.

Tóth Norbert (Falco) videóinterjúja:

A jkse.hu szöveges felvezetője ezen a linken olvasható!

Cseh György (Jászberény) videóinterjúja:

Kaposvári KK - MAFC 

A delfinek.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

Filipovics Péter (Kaposvár) videóinterjúja:

A mafcbasket.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

Katona Bence (MAFC) videóinterjúja:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 

Andjelko Mandics, Szedeák (szte-szedeak.hu): Sok szempontból fontos lesz a Pécs elleni meccs, a folytatás is könnyebb lehet számunkra, ha nyerünk. A ZTE és a DEAC ellen is rosszul kezdtünk, ezt nem tudom hova tenni, ráadásul sok energiát is elvett tőlünk az, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Jó hangulatban dolgozunk, hogy a Debrecen elleni meccshez képest is jobban játsszunk, és különösen figyelnünk kell Durhamre és Budimirre, de a Pécs csapatként veszélyes igazán. 

Wirth Ádám (Szedeák) videóinterjúja:

Bíró Olivér, PVSK (pvsk-panthers.hu): A legfontosabb, hogy mindenképpen nyernünk kell. Vissza kell hoznunk a Kecskemét és a ZTE elleni hazai vereségeket. Idegenben eddig mindig akkor tudtunk győzni, ha agresszív volt a védekezésünk, szóval most is ez lesz a legfontosabb. Sokat videóztunk, felkészültünk a Szegedből, tudjuk, hogy mit kell védekezni a kulcsjátékosaik ellen. Igaz, hogy most két alapembere is hiányozni fog az ellenfélnek, de így megverték nemrég a Debrecent, azaz biztosan nem lesz könnyű dolgunk. De ahogyan kezdtem is, a legfontosabb, hogy be kell húznunk ezt a meccset.

Jabril Durham (PVSK) videóinterjúja:

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 

Wittmann Krisztián, Kecskemét (ktekosar.hu): Ugyanúgy készültünk az Olaj ellen, mint az összes többi találkozóra. Szerdán Dániában volt FIBA Europe Cup meccsük, biztos, hogy egy kicsit fáradtak lesznek. Próbálunk jól játszani hazai pályán, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A Szolnok a bajnokság egyik legnagyobb esélyese, de mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy sokan biztatnak minket, idegenbe is jó páran elkísértek. Igyekszünk továbbra is meghálálni a bizalmukat. Egyáltalán nem jelent presztízskérdést a szombati meccs, örülök, hogy a régi csapattársaimmal találkozhatok. Nekem az a legfontosabb, hogy a KTE minél jobban szerepeljen.

A szolnokiolaj.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

Az Olaj TV videós felvezetője:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus