Visszavágna a Pécsnek az őszi vereségért az Alba

Filipovics Márkó szerint a pécsi meccs volt a szezon mélypontja számukra.

 

Az Alba Fehérvár játékosával, Filipovics Márkóval az albakosar.hu készített interjút - a fő témát a magyar válogatott adta, ahol ezúttal is kerettag volt a fiatal bedobó. 

- Előzőleg egyeztettem a szövetségi kapitánnyal, aki elmondta, a válogatottság amolyan megelőlegezett bizalom a számomra. Fontos, hogy szokjam a légkört, a válogatott körüli atmoszférát. A további karrierem szempontjából lényeges, hogy az edzőtáborokban a legjobb magyar kosarasokkal gyakorolhatok, ezáltal fejlődhetek. Természetesen jó lett volna magamra ölteni a címeres mezt, de nem vagyok csalódott, tisztában vagyok azzal, hogy én a jövőt képviselem.

- A Baltikumban jól játszottunk, végig ott voltunk a világbajnoki negyedik helyezett litvánok nyakában, de nem tudtunk utolérni őket, mindig tudtak újítani, megérdemelten győztek, kicsivel jobbak voltak nálunk. Három nappal később Lengyelországot sikerült megvernünk Szombathelyen, számunkra ez a derbi volt igazán fontos. A vendégek jól kezdtek, öt percig nem találtuk a ritmust, utána egyértelműen jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk. Ugyanúgy 2 győzelemmel és 2 vereséggel állunk, ahogy a lengyelek, Koszovó még nyeretlen. A csoportból három együttes lép a következő körbe. Június végén folytatódnak a selejtezők, Koszovóba látogatunk, július elején pedig fogadjuk a litvánokat. Nagyon remélem, azokon a találkozókon már szóhoz jutok.

Ez persze még odébb van, Filipovics legközelebb bajnoki mérkőzésen érdekelt az Alba Fehérvár együttesében. A címvédő szombaton, 17 órakor a PVSK-Veolia gárdáját fogadja a Gáz utcai csarnokban

- Egyértelműen győzelmet várok, más eredményt el sem tudok képzelni. Vissza kell vágnunk az október végi, 79-47-es vereségért. Az a meccs volt a szezon mélypontja, nagyon rosszul játszottunk, semmi sem sikerült, félidőben mindössze 12 pontot dobtunk. Azóta sokkal jobbak vagyunk. A baranyai vereség után feljavultunk, hosszú győzelmi sorozatba kezdünk a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupában, ami megszakadt a Kaposvár elleni, januári bajnoki vereséggel. Aztán ismét komoly menetelés következett, amit a Kecskemét elleni, hazai, bajnoki vereség, majd a másfél héttel ezelőtti, debreceni kupadöntő állított meg. Nagyon remélem, hogy a Pécs elleni mérkőzésen ismét elindulunk felfelé, majd következik a Juventus Utena elleni pároscsata a FIBA Europe Cup egyenes kieséses szakaszában. Idén messzebb jutottunk a nemzetközi porondon, mint tavaly, túléltük a második csoportkört. Remélem, nem ez forduló jelenti a végállomást. A litvánok erősek, a BL-ből érkeztek, tehát jobbak, mint eddigi ellenfeleink az Európa Kupában. Ezzel együtt is bízom abban, hogy mi kerülünk ki győztesen a párharcból. 

fotó: Simon Erika / albakosar.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus