Vojvoda: "Bánom, hogy 17 évesen nem mentem külföldre"

Vojvoda Dávid a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt többek között arról, hogy 17 évesen is hívták már külföldre, és bánja, hogy akkor először nem ment el légióskodni - szóba került eddigi pályafutása, saját játéka, személyisége, családja és példaképei is.

Részlet a Nemzeti Sport Vojvoda Dáviddal készített interjújából:

"...A nyilvánosság előtti beszéd sosem volt a kenyerem, interjút adni sem szerettem soha, tizenhét-tizennyolc évesen kimenekültem a világból, ha arra kértek. Ma már más a helyzet, megbarátkoztam vele, bár a tévés szerepléstől még mindig irtózom.

– Úgy tűnik, a légióskodás gondolatától is. Pedig aki csak öt percet látta, az Eb-n is érzékelhette, sokkal dinamikusabb, technikásabb, játékügyesebb, mint az átlag.

– Tizenhét éves korom óta hívnak külföldre, és ma már bevallhatom, bánom, hogy akkor, az első alkalommal nem mondtam igent. Az egyik legjobb európai menedzser közbenjárásával vehettem részt egy programban, amelyre a legtehetségesebbnek ítélt európai fiatalokat gyűjtötték össze, főként szerbeket. Ma, tíz évvel később azt kell mondanom, hülye voltam, amiért nem éltem a sansszal.

– Miért nem?

– Lehet, megijedtem a lehetőségtől.

– Nem érezte magát elég jónak?

– Nem ezen múlt. Én voltam ugyan a legfiatalabb, ráadásul hét-nyolc U18-as világbajnok szerb kosarassal tréningezhettem a csapatedzésen, amellett pedig részt vettem egy egyéni foglalkozáson, mégsem éreztem különösebb lemaradást. A szívem húzott haza. Ma is szeretek otthon, a megszokott környezetemben lenni, élni a megszokott életemet a saját társaságomban, kint ez megszűnt volna. És megszűnne ma is, ha történetesen légiósnak állnék, noha tudom, játszhatnék erősebb bajnokságban, jobb csapatban. Nyilván nem a Barcelonában, de egy spanyol, olasz, német középcsapatban, egy Európa-kupás együttesben talán igen."

Vojvoda az interjú további részeiben beszélt a válogatottról és az Eb-ről, példaképeiről, saját játékáról, személyiségéről és eddigi pályafutásáról, valamint tetoválásairól is.

Az interjút teljes egészében a Nemzeti Sporton, ezen a linken tudjátok elolvasni!

Forrás - nemzetisport.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus