Vojvoda meglepné ma este a Falcót

A Szolnoki Olaj KK csapatkapitánya szerint a Falco otthon teljesen másként védekezik, készültek az egyéni játékra, és az egész ország várja a két csapat összecsapását.

Az olajtv.hu interjúja Vojvoda Dáviddal a ma esti Falco-Szolnok előtt:

Négynapos nyugat-magyarországi túrára indult ma délután a Szolnoki Olaj. A csapat első útja a FIBA EuropeCup csoportkörének második állomására, Szombathelyre vezet. Az európai kupasorozatban nincs könnyű meccs, a Falco ellen idegenben pedig pláne nem az. A hétközi kupameccs után már “csak” egy pénteki Alba- Olaj meccs lesz hátra.

VOJVODA DÁVID, CSAPATKAPITÁNY, SZOLNOKI OLAJ KK: Én egy nehéz meccsre számítok, a Falco ebben az évben nagyon sokat erősödött, két- három új játékost hoztak a csapathoz, akik szerintem mind meghatározó játékosok, úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk. Ugye Falco- Szolnok mindig nagy rangadó. Tényleg mindkét csapat várja, szurkolók várják, egy ország várja ezt a mérkőzést, ugye ez egy másik helyzet, hogy a nemzetközi porondon csapunk össze velük először, ettől függetlenül mi a győzelemért fogunk utazni.

Az Olaj biztos hazai győzelemmel kezdte a FIBA EuropeCup csoportkörét, a Falco viszont balszerencsés vereséggel: hosszabbítás után kapott ki Nyizsnij Novgorodban. Ezt követően a Szolnok megnyerte hétvégi bajnokiját a Paks ellen, ugyanakkor a Szombathely bár sokáig vezetett Körmenden, mégis elbukta a vasi El Clasicot. De igencsak lényeges különbség, hogy most a Falco hazai pályán játszik.

VOJVODA DÁVID: Teljesen másként védekeznek hazai pályán, mint idegenben. Tényleg próbáltunk felkészülni, hogy nagyon sokat egyénieskednek. A tegnapi edzésen erre nagy hangsúlyt fektettünk, hogy hogy próbáljuk majd ezt védeni. Úgyhogy szerintem felkészültünk minden lehetőségre, videóztunk belőlük, megnéztük a gyengeségeit. És tényleg megpróbáljuk őket hazai pályán meglepni egy jó mérkőzésen. Nagyon fontos lenne, hogy tényleg egy idegenbeli meccset nyerjünk, ráadásul egy hazai rivális ellen és tényleg megmutatni, hogy a bajnokságban mire számíthatnak tőlünk.

A Falco- Szolnoki Olaj FIBA EuropeCup-mérkőzés szerdán 18.30-kor kezdődik.

Forrás, Foto, Slide - olajtv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus