Vojvoda szerint készen állnak a nagy dolgokra

A Szolnoki Olaj KK egyik vezére, Vojvoda Dávid a Trabzonspor elleni mérkőzésről beszélt hosszabban, majd kitért a Södertalje Kingsre és arra is, hogy a szezon során mik a célok.

Az origo.hu interjúja Vojvoda Dáviddal a Trabzonspor elleni második meccsről:

"Gratulálunk a továbbjutáshoz! Ugyan a meccs előtt azt mondta, győzni mennek Törökországba, de azért gondolom, nem csalódott.

Amiért mentünk, az megvan és ez a lényeg. Nagyszerű meccs volt, őszintén szólva 30 percig uralták a játékot a törökök és magabiztosan vezettek, de az utolsó tíz percben kitettük szívünket lelkünket a pályára és sikerült visszajönnünk. Erre ők szerencsére elbizonytalanodtak, mi pedig egy-két jó egyéni döntéssel, valamint kiváló csapatmunkával vissza tudtunk kapaszkodni. A Europe Cup egyik legnagyobb csapatát tudtuk búcsúztatni, előzetesen mindenki őket tartotta az esélyesnek.

Az előző meccsen a Trabzon parádésan triplázott. Készültek erre külön?

Próbáltunk, de így is rengeteget dobtak rá. Szerencsére az utolsó percekben már nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel. Készültünk, de nagyon jó támadójátékosokból állnak, nehéz volt védekezni. Az elején nem is tudtunk velük mit kezdeni, az első meccsen is emberről dobálták be a hármasokat, de a végjátékra most is elfogytak szerencsére. Az utolsó másodpercben is volt egy kísérletük, de hálistennek kimaradt és így mi jutottunk tovább.

Mi játszódott le a fejekben, amikor a török csapat 23 pontos előnyben is volt a 3. negyedben, és a negyedikre is tizenkilenccel fordultak?

A csapatmunkát kell kiemelnem. Nem pánikoltunk, hiszen "csak" tízen belülre kellett kerülnünk. Egyetlen percig sem adtuk fel, erre a társaságra idén ez jellemző lesz, meghalunk a pályán, nincs elveszett labda. Elhittük, hogy lehet keresnivalónk, 2-3 perc alatt a különbséget el lehetett tüntetni. Percről perce akartunk haladni, nem sietni, és végül a mi taktikánk jött be. A végjátékban kicsit elment az önbizalmuk ahogy közelítettünk, el is izgulták. Jót is tett ez a társaságnak, biztosan összekovácsol majd minket.

Minek köszönhető ez a 4. negyedbeli erő, ami az első és a második meccsen is megvolt?

Először is kell egy jó erőnléti edző. Mindenki jó fizikai állapotban van, nem fáradtunk el az utolsó percekben sem idegenben, sem hazai pályán. Ráadásul mindig a végsőkig fogunk küzdeni. Fontos az is, hogy jó most a közösség a légiósok és a magyarok között, ami az elmúlt években nem mindig volt így."

A beszélgetés további részében szóba került a következő ellenfél, a Södertalje Kings, illetve az is, hogy mik a célok a Szolnok számára a bajnokságban és a nemzetközi mezőnyben.

A teljes interjút ezen a linken elolvashatjátok!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus