Vojvoda szerint mindenben javulnia kell az Olajnak

A Szolnoki Olaj KK vezére beszélt arról, hogy mi az idei csapat erőssége, hogy miben kell javulniuk, de beszélt a Falco elleni győzelemről, illetve a hétvégi, Körmend elleni összecsapásról is.

A nemzetisport.hu interjújából egy részlet:

– Mi ennek a Szolnoknak a legfőbb erőssége?

– Jók és elszántak az edzők; a szakmai stáb, a vezetőség és a játékosok is nagyon egymásra hangolódtak. Sikeréhesek vagyunk, kitűnő társaság alakult ki. Kicsit későn álltunk össze, mégis hamar megtaláltuk a közös hangot, ami magyarok és külföldiek között kiemelten fontos. Csapatként működünk, nincs kiugróan eredményes pontdobónk, nem egyvalakitől várunk harmincat – emiatt nehéz az ellenfeleknek. Hat-hét játékos is képes tizenöt-húsz pontot szerezni, jól eloszlanak a labdák, mindenki tudja, mi a helye és a feladata, és ezt mindenki el is fogadja.

– Miben kell még fejlődniük?

– Mindenben! Attól, hogy jó formában vagyunk, még vannak hiányosságaink. Például szinte minden meccsen hullámvölgybe kerülünk, főleg, ha elhúzunk. Ilyenkor valamiért túlságosan megnyugszunk, és kicsit kiengedünk. De ahhoz képest, hogy két hónapja dolgozunk együtt, egyben vagyunk.

– A Szolnok idény előtti közönségtalálkozóján általános megrökönyödést váltott ki, amikor azt mondta, a FIBA Európa-kupában a négy közé igyekeznek.

– Elismerem, bátor kijelentés volt, talán még nevettek is néhányan. Lépésről lépésre haladunk, ám valamilyen célt ki kell tűzni magunk elé. Most nagyon erős a Szolnok, amit – hogy mást ne mondjak – az is bizonyít, hogy a sorozat egyik legerősebb csapatát, a török Trabzonsport kiejtettük a selejtezőben. Ez óriási fegyvertény volt, még ha pici szerencse is kellett hozzá. Nem vagyunk a küszöbön, de a nyolcig el lehet jutni. A második körben ugyanúgy minden ellenfelet le kell győzni a Tiszaligetben, mint ebben a körben tettük, és ha mellé idegenben is nyerünk legalább egyszer, még egy kört megyünk. A szurkolóknak köszönhetően ismét nagy előny számunkra a hazai pálya – sokan vannak, ismét mellettünk állnak, idegenbe is elkísérnek minket, ami pluszenergiát szabadít fel bennünk. 

Az interjút teljes egészsében ezen a linken olvashatjátok - szóba kerül a Falco elleni keddi találkozó, illetve a hétvégi, körmendi összecsapás is.

Forrás - nemzetisport.hu
Foto, Slide - olajtv.hu, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus