Wittmann: Extázisban voltunk

A tegnapi, Grúzia elleni hazai győzelmet követően hibátlanul vezeti a csoportját két meccs után a magyar férfi válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A siker után a gárda irányítója, Wittmann Krisztián nyilatkozott honlapunknak.

Így, lehiggadva hogyan értékeled a találkozót?

- Az egész csapat rendkívül boldog és nagyon örülünk, hiszen egy nagyon erős ellenfelet sikerült legyőznünk, amit én óriási fegyverténynek tartok. Szoros meccs volt, szoros végjátékkal, ami általában nem nagyon szokott nekünk sikerülni. Most mi jöttünk ki ebből jobban - nem csináltunk másképp semmit, egyszerűen most így sikerült. Az utolsó két percben már mindenki extázisban volt, a közönség is nagy hangulatot csinált, ez nagyon sokat segített.

Amikor nem sikerült bedobni a labdát a végén, átfutott a fejeden, hogy itt elmehet a meccs?

- Nem tudom, a többiek mennyire foglalkoztak ezzel, nekem abszolút nem ezen járt az eszem, csakis a következő figurára, a védekezésre koncentráltam. Volt még idő, ha kosarat is kaptunk volna, lett volna még idő kijavítani, úgyhogy maximálisan arra figyeltem/figyeltünk, hogy jól csináljuk a dolgunk és nem arra, hogy az előző nem sikerült. Mint ahogy előtte, amikor a grúzok vezettek több ponttal, akkor sem az járt a fejünkben, hogy mi lesz - ha ilyeneken gondolkodnánk meccs közben, nagyon nagy gondok lennének. Mindig küzdeni kell a végéig.

A grúzok más szerkezetben és más stílusban játszottak, mint a portugálok, mást kellett ellenük mutatnotok, mint hétvégén.

- Igen, nehezebb volt ellenük, már csak amiatt is, hogy a keretük erősebb volt, mint a portugáloké. Nagyon figyeltek a festékre, azt sokkal jobban védték, ezáltal több kinti dobást engedélyeztek nekünk - ezeket ki is használtuk. Egyrészt tudatosan erre is építettünk, másrészt azért be is estek a dobások, ez egy ilyen nap volt most. Mindenesetre nagy dolognak tartom a győzelmet, nagyon erős csapatot sikerült legyőznünk.

A csehek ellen hogyan készültök, ott mi lehet a kulcs?

- Nagyon hasonló szerkezetű csapatuk van, mint a grúzoknak, így a tegnapihoz hasonló játék lehet a recept. Természetesen a védekezés az első, annak kell stabilnak lennie, támadásban pedig ugyanúgy a jó dobóteljesítmény lehet a kulcs, hiszen a csehek is inkább a festéket és a gyűrűt őrzik keményen. Persze igazán jól dobni idegenben mindig nehezebb, mint hazai pályán, meglátjuk, hogy mit tudunk nyújtani.

Több helyről hallani, hogy ez most egy nagyon egységes csapat.

- Aki ezt mondja, az jól látja, belülről is abszolút ezt érezni. Nincs túl nagy teher senki vállán, nem egy-két ember cipeli a hátán a csapatot, hanem mindig van valaki, aki fel tud lépni, akár egy meccsen belül is, és nagyon együtt van a társaság. Ez csapatjáték, csak így lehet igazi eredményt elérni.

Gondoltok arra a két győzelem után, hogy mi lehet a sorozat végén?

- Persze, mindenki fején átfut azért. De nagyon messze van az még, két mérkőzésen vagyunk túl és akkor is ezt mondanám, ha csak egyet nyertünk volna, meg akkor is, ha mindkétszer kikaptunk volna. Még négy meccs hátra van, próbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és meglátjuk, mire lesz elég.

fotó, Slide: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus