A Budafok bent maradt, a MEAFC felkerült

Néhány év NB II-es szereplés után lesz újra NB I B-s férfi csapata Miskolcnak. Az MKOSZ döntése értelmében a MEAFC feljutott az NB I B-be, a Budafok pedig bent maradt.

 

Az MKOSZ mai elnökségi ülésén többek között a nevezéseket nézték át. Ezeket megvizsgálva a férfi másodosztály kapcsán az elnökség úgy döntött, a Budafok NB I B-s marad, a MEAFC pedig magasabb osztályba léphet.

Dr. Fazekas Csaba, a most felkerülő miskolci együttes szakosztályvezetője - s játékosa is egyben - honlapunk érdeklődésére elmondta, bíztak a számukra kedvező döntésben. "Ha már egy ekkora városban, mint Miskolc, férfi vonalon is van szándék újra minőségi kosárlabdát felépíteni, ahhoz nagyon fontos volt, hogy zöld utat kapjon a magasabb osztályba a MEAFC. A felnőtt csapat célja egyértelműen hosszabb távon megkapaszkodni, folyamatosan erősödni a másodosztályban."

Egy rutinos játékosokból - Drahos Gábor, Tóth Gábor, Tóth Tamás, Szojka Gábor, dr. Fazekas Csaba - álló mag adott, pár ügyes, de NB I B-s szinten még tapasztalatlan miskolci nevelésű fiatallal. A szakmai stáb bővült, Bene Szilárd munkáját a korábbi élvonalbeli kosaras, dr. Fejes János segíti majd.

A játékoskeret a magasabb osztályban erősítésre, bővítésre szorul. Mivel egy olyan egyetem áll a csapat mögött, amelyen van műszaki kar keresett szakokkal, valamint bölcsész, jogász és közgazdász képzés egyaránt, elsősorban egyetemen tanulni és mellette magas szinten sportolni vágyó fiatalokat keresnek, akiknek természetesen már van olyan előképzettségük, hogy a másodosztályban helyt tudnak állni. Az egyetemen indul a mentor program, amelynek a sport, azon belül a kosárlabda szerves részét képezi, s ennek keretében többek között egyéni tanrendjük lehet a kosarasoknak. Két év múlva Miskolc ad majd otthont az egyetemi Európa-bajnokságnak, amelyen jó lenne majd, ha hazai környezetben ütőképes férfi és női egyetemi együttessel léphetnének ki a nemzetközi egyetemi színtérre a miskolciak.

A másodosztályra készülő gárda első fellépésére a szeptember 12-13-án, Egerben rendezendő Dobó-kupa felkészülési tornán kerül sor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus