A Debrecen jutott a Hepp Kupa döntőjébe

Óriási küzdelemben a Debrecen jutott be elsőként a Hepp-kupa holnapi fináléjába a hódmezővásárhelyi négyes döntőn. A DEAC-ban Nagy Botond szinte emberfelettit nyújtott, 31 pontot szórt a jó erőkből álló Nógrád megyeieknek. A döntő vasárnap 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban.

A salgótarjániak kezdtek jobban, Tutus rögtön 12 ponttal indított. Ellenfelük csak ezután talált be. Tutussal továbbra sem bírtak, így a játékrész derekán 7-22 állt az eredményjelzőn. A cívisvárosiakban Nagy Botond tartotta a lelket, egy kicsit fel is zárkóztak.

16-25-nél kezdődött a második 10 perc. Újra magukra találtak a tarjániak, és az ex-vásárhelyi Schéda kosaraival ismét megléptek, de dr. Nagy Ágoston fiai sem hagyták magukat: a Nagy-testvérek vezetésével a nagyszünetre 3-ra olvadt a különbség.

A harmadik periódusban tovább fokozódott az addig sem túl nyugodt hangulat. A piros mezesek szorosabban őrizték a 20 perc alatt 24-et vágó Nagy Botondot, ezzel újfent olajra léptek valamelyest, de a DEAC fiataljait nem tudták lerázni, akik pörgős védekezésük mellett leginkább lerohanásokkal operáltak ebben az időszakban. Két perccel a zárónegyed előtt Schéda szórt be egy trojkát, de továbbra sem dőlt el a győzelem sorsa. (56-63)

A korábban kék-sárga mezben pattogtató Czuprák kettesére Nagy Botond egy óriási hármassal reagált, majd a tarjáni Szabó Péter emberét átdobva talált be a hármas vonal mögül. Majd az ekkor már 31 egységnél tartó Nagy Botond következett.(67-70) Egyre izgalmasabbá vált az összecsapás, miután két büntető, valamint Erdei távolija után fordított a DEAC. Egy perccel a vége előtt csak 2 pont volt a differencia, Gorski viszont egalizálni tudott 11 másodperccel a dudaszó előtt, de az utolsó pillanatban Takács Róbert eldöntötte a továbbjutást.

Debreceni EAC – Konecranes-Salgótarjáni KSE 80-78 (16-25, 28-22, 12-16, 24-15)
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa elődöntő, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 250 néző.
Vezette: Gál J., Fodor A. és Rácz Zs.

Debreceni EAC: NAGY BOTOND 31/18, Nagy Benedek 3/3, Pék -, Kovács 6, TAKÁCS 5.
Csere: Fannar -, Kaluha 5/3, VAS 16, Andrássy -, ERDEI 14/6.
Edző: dr. Nagy Ágoston

Salgótarjáni KSE: Szabó P. 13/3, Madár 5/3, Pap 8/6, TUTUS 17/3, GORSKI 11/3.
Csere: SCHÉDA 11/3, Oluic 3/3, Dániel 1, Czuprák 7, Pribic 2.
Edző: Papp Attila

Dr. Nagy Ágoston: „Rengeteg problémánk volt az elmúlt hetekben. Csapatom ennek ellenére megmutatta, hogy a nehéz helyzetekben rendkívüli teljesítményre képes.”

Papp Attila: „Az első félidőben remekül játszottunk. Sajnos a második játékrészben elhittük, hogy megvan a győzelem.”

Foto, Slide - Damó Adrienn

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus