A Debrecen nyerte a Hepp Kupát

Nem tudta legyőzni a Debrecent a Vásárhelyi Kosársuli a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjében. A mérkőzést Nagy Botond és Nagy Benedek döntötte el. A kék-sárgáknak ezzel megszakadt a 14 meccse tartó győzelmi sorozata.

A vendégek kezdtek jobban, a centerek kosaraira Czibere és Vas válaszolt a triplavonal mögül, sőt Vejinovics villanása után már fordítottak. (11-10) Az előnyt az első játékrész végére 10 pontig jutó Vas vezérletével 7-re növelték a kék-sárgák.

Nyilas perceivel folytatódott a rangadó, aki előbb egy triplával, majd egy gyönyörű ziccerrel köszönt be. Nem adta fel a DEAC, erőbedobójuk, Takács visszaállása után újra szorosabb lett a találkozó. Nehéz helyzetbe került Varga Dániel, aki begyűjtötte negyedik személyiét, így ismét padra került. 29-29-nél időt kért dr. Elek András, fiait azonban ez sem lendítette át a holtponton, a nagyszünet előtt a cívisvárosiaknak állt a zászló.

Takáccsal továbbra sem tudtak mit kezdeni Cziberéék, a négyfaultos Varga vitte ekkor hátán a hazaiakat. Egyre nagyobb volt a feszültség, amit a sötétmezesek bírtak jobban, ráadásul a Kosársuli a lepattanókhoz sem tudott hozzáférni. A bajt tetézte, hogy Vejinovics kipontozódott, és a különbség nem csökkent.

44-49-et mutatott az eredményjelző az utolsó periódus előtt, ami Erdei hárompontosával indult. Ezután Vas 3+2-jével 4-re csökkent a differencia.(48-52) A Vásárhelynek egyszerűen semmi nem ment be, a Debrecen tovább növelte vezetését, sőt a Nagy-testvérek egy-egy 9 méteres hármasával az 56-71-es győzelem mellett a kupát is megszerezték.

Debreceni EAC – Vásárhelyi Kosársuli SE 71-56 (15-22, 22-11, 12-11, 22-12)
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntő, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 880 néző.
Vezette: Gorka Sz. Minár L. és Varga Z.

Debreceni EAC: Nagy Botond 12/12, Nagy Benedek 12/3, Kaluha -, Kovács 8, Takács 12.
Csere: Fannar -, Pék 6/6, Vas 9, Andrássy 2, Erdei 7/3, Szarka 3/3, Kiss -
Edző: dr. Nagy Ágoston

Kosársuli: Vejinovics 7/3, Czibere 5, VAS 16/6, VARGA 13, Genal -.
Csere: Rostás I. 5, Mócsai -, Nyilas 8/3, Gruda -, Kelemen 2.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Nagy Ágoston: „Örülök, hogy a tegnapihoz képest feljavult a játékunk, és győztünk. Remélem a bajnokságban is sikerül nyernünk a Vásárhely ellen, akik nem biztos, hogy még egyszer kifognak egy ilyen rossz napot.”

Dr. Elek András: „A jobban felkészült csapat győzött. Sajnos csődöt mondtunk a lepattanókban, és a dobásaink sem sikerültek.”

Foto, Slide - Damó Adrienn

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus