A TF-Budapest szerezte meg a Hepp-Kupa bronzérmét

A Salgótarjánt legyőző Tehetséges Fiatalok Budapest vitte haza a bronzérmet a vásárhelyi Hepp-kupa négyes döntőről. Moravcsikék a Salgótarján ellen diadalmaskodtak a harmadik helyért rendezett találkozón. A fővárosiak korábban Vásárhelyen is dolgozó edzője győzelemre vezette taktikusan, és türelmesen játszó tanítványait.

Alaposan bekezdett a TF a 6. percben 10 ponttal vezettek, a Kosársuli elleni mérkőzéshez hasonlóan triplákkal operáltak. 15-5-nél kezdtek ébredezni a salgótarjániak, akik a negyed végén Dániel hármasával négyre faragták a hátrányt.

A folytatásban a taktikusan, és fegyelmezetten kosarazó fővárosiaknak sikerült meglépniük. Az irányító Moravcsik, Katona és Szobi volt elemében náluk, míg a másik oldalon Tutus és Czuprák villogott. A félidőben 31-43 állt a táblán.

A budapesti fiatalok továbbra is okosan játszottak, és két perc alatt 22 pontra növelték előnyüket. Elsősorban Katona és a center Tóth jeleskedett a gólgyártásban. Az utolsó periódusra valamelyest feljött a Salgótarján Szabó Péter és az ex-vásárhelyi Schéda vitte hátán a csapatot.

65-49-es fővárosi vezetésnél futottak neki a befejezésnek a gárdák. Az ötödik percre Beák és Debreceni Dániel vezérletével 23-ra növelték a különbséget, amit Schédáék már nem tudtak ledolgozni. Győzelmüknek köszönhetően Merim Mehmedovic fiai bronzéremmel zárták a Final Fourt.

Konecranes-Salgótarjáni KSE – Tehetséges Fiatalok-Budapest 66-79
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa elődöntő, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 100 néző.
Vezette: Lövész Cs., Reisz P. és Vadász Cs.

Salgótarjáni KSE: Szabó P. 8/6, Madár -, Pap 4, Tutus 12, GORSKI 14.
Csere: SCHÉDA 9/3, Oluic 3/3, Dániel 7/3, CZUPRÁK 8, Rácz 1.
Edző: Papp Attila

TF-Budapest: MORAVCSIK 12/6, Katona 12/9, BEÁK 13/9, Szobi 14/3, TÓTH 14.
Csere: Mucibabic -, Debreceni D. 12, Major -, Debreceni G. 2, Velenyák -.
Edző: Mehmedovic Merim

Papp Attila: „Gratulálok a TF-nek, megérdemelték a győzelmet. Sajnos a torna előtt 12 napig nem volt lehetőségünk edzeni, és ez alaposan meg is látszott teljesítményünkön.”

Mehmedovic Merim: "Minden ilyen mérkőzés nagyon jó lehetőség a tapasztalatszerzésre fiatal csapatomnak. Jól játszott a Salgótarján, de ez a nap a miénk volt!"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus